Gemeente Den Helder

02-11-2002
Tweemaster-Tuselant ruimt schoolomgeving op

Dinsdag 5 en woensdag 6 november gaan ouders en leerkrachten van de openbare basisschool Tweemaster-Tuselant weer aan de slag in de schoolomgeving. Rond de schoolgebouwen aan de Duinroosstraat en de Scheldestraat en op beide schoolpleinen, wordt de bestrating van blad en zand ontdaan. Ook losliggende takken, onkruid en allerlei zwerfvuil worden verwijderd. Uitgangspunt van de school is dat het plezieriger spelen is in een nette schoolomgeving dan in een rommelige.

Aan de schoonmaakactie doen ouders en leerkrachten mee. Wekelijks dragen leerlingen al een steentje bij aan een schone schoolomgeving. Met grijpers verwijderen zij regelmatig het zwerfvuil uit de omliggende plantsoenen en struiken. De ouders en leerkrachten krijgen assistentie bij hun schoonmaakactie van de wijkconciërge en de assistent-wijkconciërges.

De gemeente zorgt voor materialen en gereedschap en de Woningstichting verzorgt het vervoer van deze spullen.
De schoonmaakactie wordt dinsdag 5 november gehouden bij de school aan de Scheldestraat en begint om 13.15 uur. Woensdag 6 november starten ouders en leerkrachten om 08.30 uur bij de school aan de Duinroosstraat.