Ingezonden persbericht


Internet Society Nederland
Uitnodiging

INTERNET SOCIETY NEDERLAND OKTOBER 2002

W3C Benelux & ISOC.nl Masterclasses

8 november 2002, Amsterdam
Dr. Michael Sperberg-McQueen

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van WWW?

In het kader van de samenwerking tussen W3C Benelux en ISOC.nl is er op 8 november a.s. een masterclass over XSLT (XSL Transformations), een van de belangrijkere "post HTML" standaarden. Spreker voor deze XML Masterclass is de Amerikaanse internetexpert dr. Michael Sperberg-McQueen. Sperberg-McQueen is een internationale autoriteit op het gebied van electronische dataformaten en was een van de drie opstellers van de originele XML 1.0-standaar in 1998. Hij staat nu aan het hoofd van het Architecture Domain binnen W3C. De masterclass duurt de hele dag, en wordt gehouden op het WTCW-terrein in Amsterdam bij het CWI.

Als je aanwezig wilt zijn op deze bijzonder leerzame "XSLT Masterclass" kun je je aanmelden via deze inschrijvingspagina voor de XSLT masterclass. Wees er wel snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor de masterclass bedragen 70 Euro voor W3C - en ISOC-leden en 120 Euro voor introducees (inclusief lunch). De masterclass duurt twee dagdelen, en wordt gehouden in Amsterdam. Als je vragen hebt, stuur dan een email naar masterclass@isoc.nl.

Over de spreker

Michael Sperberg-McQueen staat aan het hoofd van het Architecture Domain binnen W3C. Hij is co-voorzitter (samen met Dave Hollander) van de XML Schema Working Group, die deel uitmaakt van de W3C XML Activity, en van de XML Coordination Group. Voordat hij begon met zijn werk aan XML Schema, was hij samen met Tim Bray en Jean Paoli auteur van de eerste XML-specificaties. Hij woont en werkt in New Mexico, USA.

Van 1988 tot 2001 was Michael editor in chief van het Text Encoding Initiative, een internationaal samenwerkingsproject om richtlijnen te ontwikkelen en te verspreiden voor de codering en uitwisseling van electronische teksten voor researchdoeleinden. Hij is ook co-coordinator van het Model Editions Partnership, een project om de TEI-richtlijnen toe te passen op electronische historisch-kritische edities. Hij is gepromoveerd aan Stanford als vergelijkend literatuurwetenschapper.

Voor meer informatie over de spreker of over W3C kun je contact opnemen met Annette Kik, kik@w3.org, tel 020-592 4248, of Michiel Leenaars.

NB: Mocht u nog meer willen weten over XML? Donderdag 3 oktober is in Amsterdam XML Day Amsterdam, een eendaagse conferentie rondom het thema "Web Strategies for the Next Generation Internet Applications". ISOC-leden krijgen bij deze conferentie 20% korting op de toegangsprijs. Meer info: http://ISOC.nl.

(See attached file: 9238d3.gif)