Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Autodieven aangehouden

NIEUWEGEIN De politie hield donderdagavond rond 23.20 uur twee Utrechters aan voor inbraak in een auto.

Een getuige zag dat ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan de Ravenswade. De getuige probeerde een van de inbrekers aan te houden, maar de jongen wist te vluchten. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de jongen kort daarop in de buurt aan. Het bleek een 17-jarige Utrechter te zijn. Kort daarop werd in zijn woning in Utrecht een 15-jarige jongen aangehouden voor de inbraak. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Zonder helm en certificaat en opgevoerd

NIEUWEGEIN Doordat hij zonder helm reed, controleerde de politie donderdagmiddag rond 16.00 uur een brommer op de Noordstedeweg. De bestuurder bleek een 16-jarige inwoner van Nieuwegein die echter geen certificaat kon tonen. Op het politiebureau bleek de brommer opgevoerd. Ook hiervoor werd een bekeuring geschreven.

Ruzie

IJSSELSTEIN Een onenigheid leidde donderdagmiddag rond 14.00 uur bij de Nedereindseplas tot twee licht gewonden.

Een 36-jarige vrouw uit IJsselstein liet haar honden uit op de plek waar een 79-jarige plaatsgenoot met zijn 75-jarige vrouw een ritje in een nieuwe brommobiel maakte. De man vond het hinderlijk dat de honden voor zijn mobiel liepen. De 36-jarige vrouw werd kwaad en trapte tegen het karretje. Even later kwamen ze elkaar weer tegen. Na een woordenwisseling brak de 36-jarige vrouw een ruitenwisser van de mobiel, waarop de 75-jarige vrouw uitstapte en een vechtpartij ontstond. Beide vrouwen liepen lichte verwondingen op. Na een gesprek op het politiebureau zeiden beide partijen spijt te hebben van wat was gebeurd.