Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 8-11-2002
Persberichten vrijdagmorgen 8 november 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707 tot 17.00 uur

Aanrijding materieel

HOOGEVEEN Vond er gisteravond een aanrijding plaats tussen 2 personenautos op de kruising van de Grote Kerkstraat met de Julianastraat. Een 64-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurster reed de Grote Kerkstraat op vanuit de Julianastraat zonder voorrang te verlenen aan een 26-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder die over de Grote Kerkstraat reed. Aan beide voertuigen ontstond materiele schade.

Aanrijdingen met letsel

ERM Gistermiddag reed een 46-jarige inwoner van Rensemegeest in zijn auto over de Oude Rijksweg. Ter hoogte van de kruising met de Wienbargsteeg stopte hij met het doel om linksaf te slaan. Een achter hem rijdende 70-jarige autobestuurder uit Emmen zag hem te laat en botste tegen de achterzijde van zijn auto. De 46-jarige man werd met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. Beide autos raakten beschadigd.

EMMEN Gistermiddag reed een 58-jarige uit Emmen afkomstige vrouw in haar auto over de Weerdingerstraat in de richting van Emmen Centrum. Op een gegeven moment wilde ze keren en reed daartoe achteruit een inrit bij een woning in. Daarbij zag ze een 28-jarige inwoonster van Emmen op haar bromfiets over het hoofd die over het fietspad reed in de richting van Emmen. De bromfietsster werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Bromfiets en auto raakten beschadigd.

Bromfietser onder invloed

PEIZE Vannacht werd op de Hoofdstraat een bromfietser met zijn passagier gecontroleerd. Na een blaasproef op straat waaruit bleek dat de 17-jarige Eeldenaar te veel alcohol genuttigd had werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de jongeman 530 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfiets en bestuurder voldoen niet aan eisen

ASSEN Werd gisteravond na een kleine achtervolging een 15-jarige Assenaar op de Mozartplaats op zijn bromfiets aan de kant gezet. De jongeman reed op een bromfiets die rondom niet aan verschillende technische eisen voldeed. Tevens droeg de jongeman geen helm en was nog geen 16 jaar. De jongeman deed vrijwillig afstand van zijn bromfiets die vernietigd zal worden. Hij kreeg verder een bekeuring aan zijn broek.

Onverzekerde auto met inbrekerswerktuig

HOOGEVEEN Afgelopen nacht werd een 30-jarige Schoonebeker in zijn auto aan de Kanaalweg gecontroleerd. Na onderzoek bleek dat de man geen rijbewijs had en dat de auto een verlopen APK had. Hiervoor kreeg de man een proces-verbaal. In de auto werden inbrekersgereedschappen aangetroffen die op grond van de APV in beslag zijn genomen. Tevens zal onderzocht worden of de auto wel verzekerd was. De auto is inbeslag genomen.

Winkelinbraak

ROLDE Afgelopen nacht is er ingebroken in een supermarkt aan de Grolloërstraat. Door het glas van de schuifdeur te vernielen zijn de daders binnen gekomen. Nog niet bekend is waaruit de buit bestond.

Daders tanken zonder te betalen aangehouden

ZUIDWOLDE Afgelopen nacht is er getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de A28. Na een korte achtervolging werden de daders, een 28-jarige man uit Ede en een 29-jarige man uit Apeldoorn, door collegas uit Staphorst ter hoogte van Lichtmis aangehouden. Beide mannen gaven de diefstal toe en kregen hiervoor een dagvaarding.

Aanhouding daders vernieling winkelruit

EMMEN Afgelopen nacht werd er een winkelruit vernield van een bedrijf aan de Wilhelminastraat. De ruit was met een in de etalage aangetroffen kei ingegooid. Na een goede omschrijving van de daders door een getuige werden op de Noordbargerstraat twee mannen aangehouden die aan het signalement voldeden. Beiden verkeerden onder invloed. Het gaat hier om een 25-jarige inwoner van Den Haag en een 30-jarige inwoner van Amsterdam. De 30-jarige Amsterdammer pleegde tijdens zijn aanhouding verzet doch beide heren werden ingesloten. Onderzoek volgt.

Aanhouding daders baldadigheid

HOOGEVEEN Gisteravond werden twee 14-jarige Hoogeveners aangehouden in de Copernicuslaan. De heren die deel uit maakten van een groep van acht knapen hadden middels een fles spiritus brand gesticht op het wegdek van de Copernicuslaan. Een van de heren was door een getuige aangehouden waarna de tweede Hoogevener zich ook meldde. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. De jongens wensten de namen van de overige knapen niet te noemen. Er ontstond geen schade aan het wegdek.