Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 8-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Gestolen autos gevonden
BIDDINGHUIZEN De politie deed donderdagochtend een inval bij een loods binnen de gemeente en trof daar verschillende gestolen autos (nog onbekend aantal) aan. Twee mannen die aankwamen rijden toen de politie er bezig was, zijn op verdenking van betrokkenheid aangehouden en voor nader verhoor in verzekering gesteld. Alle voertuigen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. In verband met deze zaak is ook een vrouw in Biddinghuizen aangehouden. Omdat de politie alles nu in onderzoek heeft, kan zij niet meer bekend maken.

Getuigen aanrijding gezocht
ESPEL De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding donderdagmiddag rond 13 uur op de Weg van Ongenade, ongeveer halverwege tussen Emmeloord en Creil. Een 31-jarige bestuurder uit Rutten die betrokken was bij de aanrijding, had het slachtoffer, een 61-jarige fietster uit Bant, al naar huis gebracht. Daar werd zij met vermoedelijk zwaar hoofdletsel door ambulance-personeel opgehaald en naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Volgens de verklaringen reed de 31-jarige noordwaarts, zag vermoedelijk de fietster die in dezelfde richting reed, over het hoofd waardoor zij ten val kwam. De politie onderzoekt de toedracht van deze aanrijding nader en komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie Emmeloord.

Straatroof
ALMERE Donderdagavond werd een 16-jarig meisje uit Almere op het Spoorbaanpad beroofd van haar bromfiets. Zij gaf aan dat zij ter hoogte van de Couperinstraat door twee nog onbekende verdachten van haar bromfiets onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp beroofd werd. Beiden gingen er met haar bromfiets vandoor. De politie stelt het op prijs als getuigen die zich nog niet gemeld hebben, contact opnemen met de recherche van politie Almere.

Zwaarvervoercontrole
DRONTEN De politie (ook het Korps Landelijke Politiediensten) hield donderdag op de Houtwijk een controle op zogenaamd zwaarvervoer. Motorrijders haalden het verkeer van de weg en vervolgens controleerden agenten de voertuigen. In totaal zijn 25 vrachtautos gecontroleerd en 11 processen-verbaal opgemaakt. Zes processen-verbaal werden opgemaakt voor het overschrijden van de maximale aslast. Daarnaast zijn boetes uitgedeeld voor het niet houden aan de wettelijk bepaalde werktijden, voor het overschrijden van de maximale toegestane lengte en voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Een overtreder deed zijn horecawagen overkomen als landbouwvoertuig. Deze wagen is voor nader onderzoek in beslag genomen. Verder vorderde de politie een kentekenbewijs van een vrachtwagenchauffeur in, omdat deze de koppeling 15 centimeter te ver naar voren had geplaatst.

Aanhouding
LELYSTAD Bij de Waag (Agorahof) is donderdagmiddag een 49-jarige Lelystedeling aangehouden, omdat hij niet weg wilde gaan en zich vervelend gedroeg. De politie ging ter plaatse na een melding van een aangehouden winkeldief. Bij de passage zagen de agenten dat de verdachte, een 18-jarige Lelystedeling, vastgehouden werd door toezichthouders. Volgens de verklaringen had de verdachte kleding in een winkel gestolen en was hij na een achtervolging in de kraag gevat. Daarbij sloeg en beet de 18-jarige. Toen de politie de verdachte over wilde nemen, gedroeg deze zich aggressief en begon te schreeuwen. De verdachte is met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Daar is hij voor nader verhoor ingesloten. Zijn aanhouding trok publiek. Een aantal daarvan hinderde de politie en wilde niet weggaan. Drie zijn aangehouden voor het niet voldoen aan herhaaldelijk bevel van de politie. Het drietal is na verhoor op het bureau heengezonden en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen
ALMERE Op de A6 bij de samenvoeging van de A6 met de A27 (oostbaan) vond donderdagmiddag een aanrijding tussen drie autos plaats. Het betrof een kopstaartbotsing. Een 33-jarige automobilist uit Almere moest remmen voor drukte op de weg, de auto achter hem bestuurd door een 54-jarige man uit Almere remde ook, maar de auto daarachter (33-jarige Amsterdamse) botste tegen het voertuig van de 54-jarige en vervolgens op die van de 33-jarige. De auto van de 33-jarige Amsterdamse vloog in brand en ambulancepersoneel uit Groningen die toevallig in de buurt waren, bluste deze brand. De Amsterdamse is ter plaatse door GGD-personeel behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis. De autos zijn weggesleept. De politie regelde het verkeer. Door deze aanrijding ondervond het verkeer veel hinder.

Aanhoudingen voor alcohol
LELYSTAD Een 52-jarige automobiliste uit Lelystad is donderdagavond op de Houtribdreef aangehouden voor het rijden onder invloed. Het promillage dat de politie vaststelde, was 1,73. Proces-verbaal wordt hiervoor opgemaakt. De politie vorderde ook haar rijbewijs in. Met een rijverbod van 9 uur is zij heengezonden.
EMMELOORD Op de Lange Nering hield de politie donderdagnacht een 55-jarige automobilist uit Emmeloord aan. Een promillage van 0,72 werd vastgesteld. De man is met een boete heengezonden.

Aanhouding bij alcoholcontrole
LELYSTAD Bij een alcoholcontrole donderdagavond op de Zuigerplasdreef, wilde een 43-jarige bestuurder uit Lelystad niet meewerken. Hij weigerde herhaaldelijk deel te nemen aan de controle op alcohol en gedoreg zich recalcitrant. De automobilist is aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een boete heengezonden.

Auto-inbraken
URK Bij de politie is donderdag aangifte gedaan van een aantal inbraken in autos van woensdag op donderdag. Het betreft voertuigen op de Kleine Fok, de Waaiershoek (twee), de Schelpenhoek en de Molenkamp. Uit de autos zijn radio/Cd-spelers ontvreemd. De politie onderzoekt deze zaken en adviseert mensen, als het kan, om radios uit geparkeerde autos te halen. Ook is het handig om nummers en kenmerken van autoradios te registreren.