Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

8 november 2002

Team Altena
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg - Drimmelen: Autogordelcontrole
RAAMSDONKSVEER: Op 8 november werd aan de Maasdijk een autogordelcontrole gehouden. Vijfentwintig bestuurders werden gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het niet dragen van de gordel.

Jongen naar bureau HALT verwezen RAAMSDONKSVEER- Op 7 november werd bij een 13 jarige jongen uit Benraatshoef te Raamsdonksveer een van diefstal afkomstige mountain bike aangetroffen. De jongen verklaarde dat hij deze enkele dagen doorvoor in Raamsdonksveer had gevonden. Aangezien hij nagelaten had om deze vondst bij de politie te melden, (hetwelk strafbaar is) is hij naar Bureau Halt verwezen. Aan de rechtmatige eigenaar, die op 4 november aangifte gedaan had van de diefstal fiets, wordt het voertuig teruggeven.

Zakkenroller
Raamsdonksveer: Op 7 november werd aangifte gedaan van diefstal van een portemonnee. Het strafbare feit werd gepleegd in een winkel gelegen aan het Anker. In een onbewaakt ogenblik werd de portemonnee weggenomen uit een mand die in het winkelwagentje stond.

Snelheidscontrole gemeente Made en Drimmelen. Op 7 november 2002 tussen 12.00 uur en 17.00 uur werden diverse snelheidscontroles gehouden binnen de gemeente Made en Drimmelen. Gecontroleerd werd aan de:
- Crullaan, 18 overtreders, hoogste snelheid 70 km p/u
- Kerkdijk te Helkant, 19 overtreders, hoogste snelheid 56 km p/u
- Dorpsstraat te Wagenberg, 98 overtredingen, hoogste snelheid 66 km p/u.

Inbraak in personenauto`s RAAMSDONK: In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 november is er ingebroken in twee personenauto`s, die geparkeerd stonden aan de Regentenstraat. Tengevolge van de inbraak was aan beide auto`s schade. Uit één auto werd een autoradiocassette recorder weggenomen..

Snelheidscontrole Raamsdonksveer RAAMSDONKSVEER: Op 7 november tussen 10.15 uur en 11.15 uur, zijn tijdens een snelheidscontrole 19 bestuurders bekeurd . De hoogste gemeten snelheid was 73 km p/u. De controle vond plaats aan de Breetweerlaan.

Team Oosterhout
Poging tot oplichting
Den Hout: Op dinsdag 5 november werd een bewoner uit de Ruiterspoor aangesproken door een blanke man die hem mededeelde dat hij een prijs van de gemeente Oosterhout had gewonnen. Toen de man eenmaal in de woning was begon hij over de verkoop van parketten. Hierop vertrouwde de bewoner de man niet meer waarna de man de woning verliet. De gemeente Oosterhout weet niets van een prijsvraag af.

Tasjesroof
Oosterhout: Op 7 november omstreeks 15.40 uur reed een vrouw uit Oosterhout op de fiets over de Effenweg met haar dochtertje achterop. Zij werd ingehaald door een andere fietser die uit het mandje van haar fiets haar tas wegnam. Het betrof een lang slanke man met een zwart petje en hij droeg een blauwwit trainingspak.

Een dag eerder omstreeks 15.15 uur vond op de Keiweg ook al een tasjesroof plaats. Een jongen griste toen een schoudertas uit het mandje. Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat het een jongen van Oost-Europese afkomst betreft, in de leeftijd tussen 15 tot 18 jaar die op een paarsblauwe mountainbike reed.

Motorboot tot zinken gebracht Oosterhout: Op donderdag 7 november werd in de jachthaven aan de Korenbocht een motorboot tot zinken gebracht doordat onbekenden de boot met behulp van een slang vol met kraanwater hadden laten lopen. Tevens werden 15 fietsen vernield welke in een fietsen rek stonden.

Verdachte aangehouden voor hennepkweken OOSTERHOUT: In een woning aan de van Leeuwenhoeklaan werd na een anonieme melding gistermiddag omstreeks 16.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 564 hennepplanten onder 40 assimilatielampen. De benodigde stroom werd buiten de meter om verkregen. De bewoner een 26 jarige man is in de woning aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Gilze en Rijen
Controle op verkeer en spoorwegovergang Drie aanhoudingen en veel bekeuringen uitgeschreven RIJEN. Op donderdag 07 november 2002, werd tussen 15.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in de nabijheid van de spoorwegovergang op de Julianastraat te Rijen. De controle vond plaats door de plaatselijke politie in samenwerking met de spoorwegpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Tijdens de controle werden 9 procesverbalen uitgedeeld wegens het oversteken van de spoorwegovergang door voetgangers en automobilisten terwijl het rode verkeerslicht nog in werking was. Tevens werden 2 procesverbalen uitgeschreven wegens het negeren van de terplaatse geldende gesloten verklaring aan de Laagstraat.

Tijdens de controle werd ook een auto stilgezet met daarin 3 personen die 9 zakjes met bepaalde soorten paddestoelen bij zich hadden. Uit onderzoek bleek dat deze soorten paddenstoelen voorkomen op de lijst van verdovende middelen. De drie personen respectievelijk een 22 jarige man met een Italiaanse nationaliteit, een 21 jarige vrouw met een Spaanse nationaliteit en een 28 jarige inwoner uit Rijen zijn aangehouden. De aangetroffen paddestoelen zijn inbeslaggenomen. Na verhoor zijn ze alle drie weer op vrije voeten gezet.

Tijdens deze controle zijn ongeveer 100 automobilisten gecontroleerd of ze gedronken hadden. Geen van de bestuurders had teveel gedronken wat natuurlijk een zeer positief resultaat mag worden genoemd.

Door de controlerende politieambtenaren zijn ook enkele rijdende controles in het gehele dorp uitgevoerd waarbij enkele bekeuringen werden uitgereikt voor het rijden zonder helm op een bromfiets, het bellen in de auto tijdens het rijden, gebruik van breedstralers van een personenauto en het niet dragen van autogordels.

Poging inbraak in woning door man met een opvallende hond. RIJEN. Op zondag 03 november 2002, omstreeks 06.30 uur hoorde de bewoners van een woning aan de Strijenstraat te Rijen een geluid aan de achterzijde van de woning. Toen ze gingen kijken zagen dat in de nog niet omheinde tuin een man stond. De man was gekleed in een opvallende zwarte half lange jas en had een zwart gebreid mutsje op zijn hoofd. Bij de man liep een grote loslopende grijze/beige dogachtige hond. Toen de betreffende man in de gaten kreeg dat de bewoners hem hadden ontdekt is hij er op een fiets vandoor gegaan. Bij controle van de achterdeur bleek er aan het slot te zijn gerommeld. Inmiddels hebben de bewoners maatregelen genomen om een soortgelijke situatie te voorkomen. De politie is op zoek naar de identiteit van de man en zijn typisch (dogachtige) hond.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Geen bijzonderheden

Team Waalwijk:
Diefstal vrachtauto.
WAALWIJK: Op 8 november kwam een medewerker van een bedrijf, gelegen aan de Emmikhovensestraat, er achter dat er een vrachtauto van het terrein was weggenomen. Tevens hebben de daders een container open gebroken waar stofzuigers in zaten. Deze stofzuigers zijn gestolen. Later op de dag werd de vrachtauto aangetroffen in Zaltbommel. De politie stelt naar de mogelijke dader(s) een onderzoek in.