Getronics N.V.

Amsterdam, 8 november 2002

GETRONICS KONDIGT VERDERE KOSTENBESPARINGSMAATREGELEN AAN OM OPERATIONELE WINSTGEVENDHEID EN POSITIEVE KASSTROOM TE WAARBORGEN

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden in de ICT industrie toont Getronics operationele winstgevendheid en een positieve kasstroom uit de operationale activiteiten. Echter, als gevolg van die marktomstandigheden zal het operationele resultaat (EBITA) naar verwachting ongeveer EUR 110 miljoen bedragen, exclusief een eenmalige last van EUR 45 miljoen in verband met het verder terugbrengen van de kosten. Het bedrag van ongeveer EUR 110 miljoen EBITA is inclusief een boekwinst van EUR 10 miljoen vanwege de verkoop van onroerend goed. Bovendien is er van uitgegaan dat de onlangs aangekondigde overdracht van Getronics Government Solutions per 1 december 2002 zal kunnen worden geëffectueerd.

Het kostenreductieplan betreft de activiteiten van Getronics in Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk en Mexico. In totaal zal de onderneming het aantal arbeidsplaatsen met 1.400 terugbrengen. Deze vermindering zal voor juni 2003 zijn afgerond en is een aanvulling op de reductie met 1.450 medewerkers die sinds eind 2001 werd doorgevoerd. Samen met een aantal aanvullende kostenmaatregelen zullen de verwachte besparingen op jaarbasis in totaal circa EUR 85 miljoen bedragen. De nieuwe maatregelen waarborgen de winstgevendheid en positieve kasstroom uit operationele activiteiten voor 2003 en daarna.

De omzetontwikkeling van de onderneming is overeenkomstig met die over de eerste helft van dit jaar. De beperkte teruggang van de serviceomzet is in lijn met het algemene beeld in de ICT industrie. In een aantal landen (Oostenrijk, België, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk) versterkte Getronics zijn markpositie. In reactie op de marktomstandigheden zijn in Nederland de consultingactiviteiten teruggebracht; de internationale projecten tonen een substantiële groei.

Getronics profiteert van de huidige kansen in de markt op het gebied van end-to-end management van ICT infrastructuur en applicaties en de outsourcing van desktop- en netwerkmanagement diensten. Onlangs heeft IDC Getronics als wereldwijde nummer twee geclassificeerd op het gebied van netwerk- en desktopservices.

Getronics verwacht dat de eerste tekenen van marktherstel waarneembaar zullen zijn in de tweede helft van 2003, maar verwacht geen substantieel herstel voor 2004, wanneer de ICT-investeringen uit de periode 1997-1999 moeten worden opgewaardeerd of vervangen.

Het management verwacht een verdere impairment van goodwill die in de afgelopen jaren is betaald bij bedrijfsovernames. Dit als gevolg van de lagere waardering van ICT dienstverleners.

De versterking van de balans blijft een hoge prioriteit van het management. Dienaangaande zal Getronics zich richten op herstructurering van de uitstaande converteerbare obligaties en de verlenging van het aflossingsschema van de uitstaande leningen.

Getronics blijft investeren in de kwaliteit en consistentie van het dienstenaanbod ten behoeve van opdrachtgevers. Het aantal contracten voor grensoverschrijdende projecten neemt nog steeds toe. Tot op heden heeft Getronics in 2002 ruim 30 nieuwe internationale contracten van behoorlijke omvang verworven. Belangrijk aandachtspunt voor Getronics blijft de versterking van de relatie met vooraanstaande technologiebedrijven als Microsoft, Cisco en Dell en de investering in nieuwe technologieën zoals Microsoft .NET.

Over Getronics

Met circa 26.000 medewerkers in ruim 30 landen, is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor de professionele gebruiker op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Getronics biedt advies en ontwerpt, bouwt, implementeert en beheert geavanceerde oplossingen en diensten op het gebied van Infrastructure Solutions en Business Solutions. Getronics helpt een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven bij de maximalisatie van de waarde van hun technologie-investeringen en het verbeteren van de interactie met hun klanten. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.com.



Getronics N.V.