Politie Zaanstreek-waterland

07-NOV-02
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Vijf winkeldieven aangehouden
Door politiemensen in burger, ingezet voor het project Puntmuts, werden weer in totaal vijf winkeldieven betrapt. Bij een parfumeriewinkel zagen de politiemensen, dat winkelpersoneel in conflict was met een man en een vrouw. Deze bleken te zijn betrapt op diefstal van parfum en wilden vluchten. De 41-jarige man en de 43-jarige vrouw, beiden uit Alkmaar werden aangehouden. Zij hadden nog meer vermoedelijk van winkeldiefstal afkomstige goederen bij zich. Beiden werden in verzekering gesteld. Een andere man en vrouw werden door de politiemensen herkend, doordat zij zich al eerder aan winkeldiefstal schuldig hadden gemaakt. Het koppel werd door de politie gevolgd en zij zagen de vrouw een supermarkt binnengaan en even later weer naar buiten komen. Zij kroop daarbij onder de ketting van een gesloten kassa door. Bij controle vielen even daarvoor door haar gestolen goederen uit haar jas en in de tassen van het duo bleken nog meer van diefstal afkomstige goederen te zitten. De 43-jarige vrouw en de 31-jarige man, beiden uit Zaandam, werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Ook zagen de politiemensen een 51-jarige man uit Assendelft in een winkel batterijen uit een verpakking halen en in walkman stoppen. Ook hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht.


**
20:20 07-NOV-02
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Brutale diefstal bij elektronicawinkel
Een nog onbekende man reed, zonder te betalen, een TV op een wagentje een elektronicawinkel uit en zette deze achter in zijn dichtbij geparkeerde auto. Daarna reed de man zonder verlichting en met gierende banden weg. Dit alles werd door een getuige gezien, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze stelde een onderzoek in de omgeving in, maar heeft de man en auto niet meer aangetroffen.


**
03:00 08-NOV-02
LOC: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Kassa gestolen uit lampenwinkel
Na een alarmmelding bij een lampenwinkel was de politie binnen twee minuten ter plaatse, doch trof niemand meer bij de winkel aan. Wel was er ingebroken. Men had een schot voor een raam, dat met de storm was stuk gewaaid, ontzet en de winkel binnengedrongen. Daaruit nam men de kassa met klein geld weg. De kassa werd later in de nacht in de omgeving teruggevonden, doch het geld was weg.


**
03:25 08-NOV-02
LOC: ZAANDAM, GALEISTRAAT

Computer uit school gestolen
In de afgelopen nacht werd de ruit van de directiekamer van een school met twee stenen ingegooid. Daarna nam men uit die kamer een computer en bijbehorend beeldscherm weg. Men is niet verder in de school geweest.


**

07:40 08-NOV-02
LOC: PURMEREND, PURMERWEG

Plasmascherm uit aula begraafplaats gestolen
In de afgelopen avond of nacht maakte men met een houten paal een groot gat in een dik ruit van de aula van een begraafplaats. Men drong via het gat naar binnen en ontvreemde daar een groot plasmascherm, dat aan de muur hing. De kabel en het slot, waarmee het scherm was vastgemaakt, knipte men door. Het betreft een Pioneer beeldscherm ter waarde van ongeveer ¤ 13.000


**
08:16 08-NOV-02
LOC: PURMEREND, WAGENWEG

Jongen ernstig gewond na aanrijding
Een 11-jarige jongen uit Purmerend werd met hoofdletsel naar het VU ziekenhuis in Amsterdam gebracht na een aanrijding. Daar werden een aantal diepe sneden in zijn gezicht operatief gehecht. Hij is niet buiten bewustzijn geraakt, zodat er vermoedelijk geen sprake is van hersenletsel. De jongen kwam op zijn fiets uit een uitrit van een parkeerterrein aan het Veilinghof. Daarbij gaf hij de voor hem van links naderende auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Purmerend, geen voorrang. Hij werd door de auto aan de voorzijde aangereden, waardoor hij met zijn gezicht tegen de voorruit van de auto klapte, dat daardoor brak. Vervolgens gleed hij over het dak van de auto en kwam aan de achterzijde op de grond terecht. De jongen fietste achter zijn vriendje aan, die wel zonder kleerscheuren kon oversteken.


**
08:17 08-NOV-02
LOC: PURMEREND, STERNSTRAAT

Auto gestolen
Afgelopen nacht werd vanaf het erf van een woning een auto gestolen. Het betreft een blauwe Mercedes personenauto, type 250 diesel sedan, met het kenteken GZ-RL-95.


**
08:34 08-NOV-02
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Inbrekers richten ravage aan in voetbalkantine
Afgelopen nacht hebben inbrekers een ravage aangericht in een voetbalkantine. Men is het gebouw vermoedelijk via een raam van de kantine binnengedrongen. Alle afgesloten deuren en kasten van zowel de kantine als van een daarnaast gelegen magazijn, brak men open. Uit de kantine ontvreemde men wat snoepgoed, maar uit het magazijn werd een grote hoeveelheid dozen met flesjes frisdrank weggenomen. Verder pleegde men in de verschillende ruimten diverse vernielingen. In het magazijn zijn daardoor een aantal goederen onbruikbaar geworden en moeten worden vervangen. Omtrent de totale schade is nog niets bekend, maar die is in ieder geval aanzienlijk.


**
10:00 08-NOV-02
LOC: PURMEREND, TUINSTEE

Apparatuur weg uit woning
Gisteren, tussen halfnegen en halfzes is men een woning binnengedrongen toen de bewoners niet thuis waren. Vermoedelijk zat het slot van de voordeur niet op het nachtslot en is men met de flippermethode binnen kunnen komen. Men heeft de hele woning doorzocht en nam een DVD-speler, DVD's, een mobiele telefoon, een diskman en een paspoort weg.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-081102

10:30-11:30 7-NOV-02
PURMEREND, BURGEMEESTER D. KOOIMANWEG
09:00-10:00 7-NOV-02
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Geen autogordel
Donderdag hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam een tweetal gordelcontroles. De eerste vond plaats in Landsmeer en de tweede in Purmerend. Op het Zuideinde in Landsmeer reden de meeste mensen zonder gordel, er werden in een uur tijd maar liefst 21 boetes uitgedeeld. Ook een bestuurder die (niet handsfree) telefoneerde onder het rijden een ontving een boete. Op de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend werden in totaal 15 boetes uitgedeeld. Behalve 12 mensen die zonder gordel reden, ontvingen drie bestuurders een boete voor het overschrijden van de snelheid.

14:45-15:15 7-NOV-02
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM/ IEPENSTRAAT

Verkeerscontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden donderdagmiddag een gecombineerde verkeerscontrole in Krommenie. Drie automobilisten reden te hard en werden aan de kant gezet. Daarnaast werden acht inzittenden die geen autogordel droegen en een bestuurder die het rode licht negeerde bekeurd.

00:00-02:00 07/08-NOV-02
PURMEREND, VERSCHILLENDE LOCATIES

Onder invloed
Op verschillende plaatsen in Purmerend werden bestuurders donderdagavond op het rijden onder invloed gecontroleerd. Twee plaatsgenoten, een 34-jarige en een 41-jarige Purmerender, hadden de norm overschreden (315 ug/l en 360 ug/l) en ontvingen een boete, een rijverbod van respectievelijk twee en drie uur en een proces-verbaal. De tweede bestuurder was drie jaar geleden ook al eens met drank op achter het stuur betrapt. In totaal werden 85 blaastesten afgenomen.

15:00-16:00 7-NOV-02
ZAANDIJK/ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden donderdag twee snelheidscontroles gehouden. Tussen drie en vier uur 's middags overschreden acht automobilisten in Zaandijk de toegestane snelheid van 70 km per uur. De snelste reed 95 km per uur. De overtreders ontvingen ter plekke een boete. Daarnaast werden ook twee mensen die geen autogordel droegen bekeurd. Tijdens de tweede controle in Zaandam, die duurde van 18:15 uur tot 21:15 uur, werden de hardrijders op de foto gezet. Acht procent van alle voertuigen reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur.


---