Gemeente Leiden

Persbericht

Nieuwe huisvesting Ouderen Activiteiten Commissie Tuinstad stap dichterbij

Publicatiedatum: 8 november 2002

De Ouderen Activiteiten Commissie Tuinstad (OAC), heeft waarschijnlijk per 1 januari 2003 nieuwe huisvesting gevonden in het pand Staalwijk, Herenstraat 45 te Leiden. De OAC Tuinstad organiseert momenteel zes activiteiten per week in wijkgebouw De Linde. De Stichting Dienstverlening Leiden (SDL), hoofdhuurder van De Linde, verleende de OAC tot nu toe onderdak. De SDL heeft aangegeven het huurcontract voor De Linde per 1 januari 2003 te zullen beëindigen. De gemeente vindt het belangrijk dat de OAC door kan gaan met het organiseren van haar activiteiten in de buurt. Daarom is er samen met de OAC naar een oplossing gezocht.

Nadat duidelijk was geworden dat de SDL het wijkgebouw niet langer wilde huren, traden de gebruikers van het pand en de Gemeente Leiden in overleg. Destijds werd afgesproken dat de gebruikers van het pand (de SDL, het wijkcomité Tuinstad Staalwijk en de OAC , dat valt onder de LWO ) met een gezamenlijk voorstel zouden komen over beheer en gebruik van De Linde. Er zijn verschillende voorstellen de revue gepasseerd.

Onlangs heeft het wijkcomité aangegeven dat er - als zijn activiteiten niet langer in De Linde kunnen plaatsvinden - mogelijkheden zijn om deze elders in de wijk onder te brengen.

Voor de peuterspeelzaal en de scoutinggroep die gebruik maken van een ander deel van wijkgebouw De Linde, verandert er niets. Over de toekomst van het deel van De Linde dat werd gehuurd door de SDL, is nog geen besluit genomen.

Deze pagina is gewijzigd op 8-11-2002