Partij van de Arbeid

Den Haag, 25 oktober 2002

Meer dan 400 leden melden zich aan bij kandidaatstellingscommissie Vreeman

Vrijdag 25 oktober om 12.00 uur is de kandidaatstellingstermijn voor de Tweede Kamer gesloten. Meer dan 400 leden hebben zich bij de kandidaatstellingscommissie Vreeman aangemeld. De commissie gaat nu aan de slag. Op 12 november zal het partijbestuur de concept-kandidatenlijst vaststellen. Dan is ook de uitslag van de ledenraadpleging bekend. Het PvdA-congres in Rotterdam zal op 16 november de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer vaststellen.

De heer Jouke de Vries uit Leiden stelt zich naast Wouter Bos, Jeltje van Nieuwenhoven en Klaas de Vries kandidaat voor het lijsttrekkerschap. Vanaf heden zal Jouke de Vries ook deelnemen aan de regionale ledenbijeenkomsten.

Voor het lijsttrekkerschap van de Tweede Kamer hebben meerdere leden belangstelling getoond. Op verzoek van de kandidaten zijn er oriënterende gesprekken met het partijbestuur gevoerd. Na deze gesprekken hebben sommigen hun kandidatuur voor het lijsttrekkerschap omgezet in een kandidatuur voor de Tweede Kamer en anderen hebben zich teruggetrokken.



Partij van de Arbeid