Landelijke Studenten Vakbond


Persbericht ISO & LSVb

t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

Intentieverklaring ISO en LSVb aan platform 12 november

Utrecht, 23 oktober - Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zijn van mening dat de overheid onvoldoende waarde hecht aan het Hoger Onderwijs als drijvende kracht van onze samenleving. De aangekondigde bezuinigingen van ¬ 358 miljoen bevestigen dit nogmaals.

Het extra geld dat door de overheid wordt vrijgemaakt gaat onder andere naar het basisonderwijs, zorg en veiligheid. Universiteiten en hogescholen vangen wederom bot, terwijl zij wel de leraren, artsen en verpleegkundigen van de toekomst opleiden.

Meer dan ooit heeft het Hoger Onderwijs behoefte aan extra geld om de invoering van Bachelor-Master mogelijk te maken, gebouwen op te knappen en studenten de mogelijkheid te bieden om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te volgen. "De student is zoals altijd weer de dupe", aldus Linda van Beek, voorzitter van het ISO.

ISO en LSVb delen de bezorgdheid van de studenten die op 12 november hun ongenoegen uiten over de bezuinigingen. ISO en LSVb steunen deze en andere initiatieven van studenten die op een waardige manier de overheid duidelijk willen maken dat deze bezuinigingen desastreuze gevolgen hebben voor het Hoger Onderwijs in Nederland. "De toegankelijkheid en onafhankelijkheid van het hoger onderwijs kunnen niet zonder investering in de kenniseconomie", aldus LSVb-voorzitter, Noortje van der Meij.



Landelijke Studenten Vakbond