ECOFYS

Greenprices start actie: 'red groene energie'


GreenPrices.nl is vandaag de actie 'Red groene energie. Stuur een e-mail!' gestart om er bij de regering ervan te overtuigen op aan te dringen de totale steun voor duurzame energie op het nu bestaande niveau te handhaven. Aanleiding voor deze actie zijn de huidige kabinetsvoorstellen rondom groene stroom, welke absoluut niet bijdragen aan een gezonde exploitatie van duurzame energie.

Dinsdag 12 november a.s. behandelt de Tweede Kamer het Belastingplan. Daarin wordt voorgesteld om voor groene energie de vrijstelling van ecotax te halveren, terwijl dit niet voldoende gecompenseerd wordt door een nieuwe regeling (de MEP-regeling). De voorgestelde vergoedingen voor een rendabele exploitatie van duurzame energie, met name windenergie zijn veel te laag. Als de voorstellen van het kabinet doorgaan, zal de steun voor duurzame energie fors inkrimpen. Dit betekent dat er in Nederland geen groene energie meer wordt bijgebouwd en Nederland haar doelstellingen voor groene energie niet haalt. De kans dat groene energie toch in prijs stijgt, wordt groter. Bovendien zullen de energiebedrijven eerder genoodzaakt zijn groene energie uit het buitenland te importeren. Dat is niet wat de 1,3 miljoen groene stroomklanten willen!

Daarom roept GreenPrices.nl samen met het Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie, Greenpeace, de Stichting Natuur en Milieu, een aantal energiebedrijven en overige organisaties iedereen op om mee te werken aan deze email-actie aan de leden van de Tweede Kamer.

Meer informatie over de actie en de mogelijkheid om mee te doen op www.greenprices.nl/nl/redgroeneenergie.asp

De actie is een initiatief van GreenPrices en wordt mede ondersteund door de volgende organisaties: Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, Milieudefensie, Stichting Natuur & Milieu, Vereniging Particuliere Windexploitanten PAWEX, Cogas, United Consumers, Echte Energie, Energiebedrijf.com, Greenchoice, Evolta enYourenergy.