ABVAKABO FNV

Persuitnodiging: acties tegen bezuinigingen hoger onderwijs

Zoetermeer, 8 november 2002

ABVAKABO FNV zal bij aanvang van de begrotingsbespreking in de Tweede Kamer ageren tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Zij aan zij met studenten laat het personeel van hogescholen en universiteiten zijn stem horen. ABVAKABO FNV is op 12 november 2002 in Den Haag, en in diverse plaatsen in het land.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Landelijk
De landelijke manifestatie wordt georganiseerd door het Platform 12 november.
Datum: 12 november 2002
Plaats: Plein te Den Haag
Tijd: vanaf 15:00 uur

Arno Lammeretz, landelijk bestuurder HBO en universiteiten van ABVAKABO FNV, zal namens de vakbonden een reuzekaart aanbieden aan de politiek. Dit symboliseert de kaartenactie die momenteel door werknemers- en studentenorganisaties wordt gehouden.

Regionaal
Op verschillende plaatsen in het land worden regionale actiebijeenkomsten georganiseerd. In Groningen, Utrecht, Amsterdam, Leiden, Delft, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Nijmegen en Maastricht zijn activiteiten gepland. Deze bijeenkomsten variëren van demonstratieve manifestaties tot debatten en een optocht, met leden van een College van Bestuur, politici, studenten, docenten en ondersteunend personeel.
Voor plaats en tijd van de verschillende activiteiten kijkt u op www.abvakabo.nl/universiteiten.

In Nijmegen wordt het hoger onderwijs in een stille tocht ten grave gedragen. Vertrek om 10:30 uur vanaf De Refter op het universiteitsterrein. Om 11:15 uur wordt een persconferentie gehouden in het cultuurcafé van de KUN tegenover de Refter.

Meer informatie:
Annemarie Vonk voorlichter ABVAKABO FNV (06) 53362330


08 nov 02 15:38