Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Identiteit dode man bekend

AMERSFOORT Op maandag 16 september werd op de kruising van de Magelhaenstraat met de Beringstraat het levenloze lichaam van een onbekende man aangetroffen. Inmiddels is de identiteit van de man bij de politie bekend.

Het blijkt om een 40-jarige Amerikaanse staatsburger te gaan met een onbekende verblijfplaats. De man is door familie in Spanje als vermist opgegeven en via Interpol is de link met de gevonden man gelegd. De man is met gebruik van genomen fotos door zijn familie herkend. Het lichaam zal aan hen worden overgedragen.

Winkeldief opgepakt

AMERSFOORT- Op maandagmiddag omstreeks 13.10 uur kreeg de politie een melding van winkeldiefstal aan de Arnhemseweg.

Een medewerker had gezien dat een 49-jarige man uit Amersfoort blikjes drank in zijn tas stopte en vervolgens de winkel uit wilde lopen zonder te betalen. Hierop heeft het personeel de man aangehouden en de politie gewaarschuwd. De verdachte verklaarde de blikjes ergens anders gekocht te hebben, maar personeel van de winkel had gezien dat de man het uit de winkel had weggenomen. De man is meegenomen naar het bureau voor verder verhoor en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT- Op maandagavond om 19.40 uur vond er een ongeval met letsel plaats. Een 16-jarig meisje uit Amersfoort reed met haar bromfiets over de Chromiumweg. Ter hoogte van de Magnesiumweg zag het meisje een blok beton over het hoofd, dat op de hoek van de weg lag als markering. Door de aanrijding met het stuk beton, kwam het meisje ten val. Zij liep hierbij schaafwonden op aan haar hoofd en armen en is voor observatie overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Zeist.