Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-11-2002
Politieberichten van 11/11 (13.00 uur) t/m 12/11 (07.00 uur)

Heerenveen: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf op het businesspark Nijehaske. Via vernieling van een ruit in een toegangsdeur was men binnengekomen. Een kluis met een gewicht van ongeveer 265 kilogram werd meegenomen. In de kluis zat ruim duizend Euro, alsmede een aantal kentekenbewijzen. Een medewerker van het bedrijf, een 39-jarige inwoner van Oldeberkoop, heeft aangifte gedaan.

Raerd: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf een terrein aan de Hegedijk een personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur rood, voorzien van het kenteken PN-62-SG, gestolen. De eigenaresse van de auto, een 45-jarige inwoonster van Raerd, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de Harlingertrekweg een personenauto, merk Citroen XM, kleur bruin, voorzien van het Belgische kenteken SDH-551 gestolen. De eigenaar, een 56-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

IJlst: vernieling ruiten opgelost
De politie heeft afgelopen maand met de aanhouding van twee IJlsters een aantal vernielingen van ruiten opgelost. Na een uitvoerig buurtonderzoek kon een 17-jarige jongen uit IJlst als verdachte worden gehoord. Hij had in september met een katapult ruiten kapot geschoten van twee woningen aan de Sudergoaweg en De Kling en van een school aan De Dassenboarch. De schade zal op de verdachte worden verhaald. Hem is via HALT een alternatieve straf aangeboden.
Ook is de vernieling van een ruit van het jeugdhonk aan de Sudergoaweg opgelost. Een 18-jarige knaap uit IJlst heeft bekend de ruit met een tegel te hebben ingegooid. Als reden gaf hij op dat hij er van baalde dat het jeugdhonk voor de zoveelste keer dicht was. Hij is bereid de schade te vergoeden. Tegen de IJlster is proces-verbaal opgemaakt.

Westhoek: aanrijding met letsel
Maandagavond rond 21.00 uur is een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw, een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed in haar auto op de Oudebildtdijk richting Oudebildtzijl. Op de weg lag een grote hoeveelheid modder en klei. Hierdoor kon de automobiliste haar auto niet in bedwang houden, begon te slingeren en botste achterop een auto die geparkeerd stond in de berm. De vrouw werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drogeham: snelheidsovertreding
Maandag rond 19.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Kootstertille met een snelheid van 140 km/u over de Landyk. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. De man kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: inbraak bedrijf
Maandag rond 23.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Nipkowweg. De hoofddeur was met grof geweld geforceerd. Weggenomen zijn een computer en een server. Een 43-jarige man uit Joure deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak winkel
Tussen zaterdag 18.00 uur en maandag 09.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Stipepassage. De toegangsdeur werd opengebroken. In het pand werd een kluis opengebroken waaruit een paar duizend Euro is verdwenen. Een 44-jarige man uit Oosterwolde deed aangifte.

Balk: inbraak woning
Dinsdag rond 03.10 uur werd ingebroken in een woning aan de van Heemstrastrjitte. Men kwam binnen via de achterdeur door verbreking. Twee mobiele telefoons werden weggenomen. Een 56-jarige man uit Balk deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272