Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 november 2002
·

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP WOENSDAG 13 EN DONDERDAG 14 NOVEMBER AFWEZIG. OP DONDERDAGMORGEN ZULLEN ER GEEN PERSBERICHTEN WORDEN GEMAAKT. DE PIKETFUNCTIONARIS IS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Rij-instructeur onder invloed Leiden
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige rij-instructeur uit Leiden. De politie controleerde hem rond 11.45 uur op de hoek Charley Tooropweg/Marnixstraat. Hij bleek zelf achter het stuur te zitten, terwijl een leerlinge naast hem zat. De ademanalyse wees 655 ug/l uit.

Scooterrijder zonder certificaat rijdt tegen meisje aan Voorschoten
Een 15-jarige jongen uit Leiden is gisteren met een scooter tegen een 13-jarige meisje uit Voorschoten aangereden. Dit gebeurde rond 17.00 uur op de Trompweg. Het meisje wilde bij een voetgangersoversteekplaats de weg oversteken. De jongen kon niet meer op tijd remmen. Het meisje is met een hersenschudding en pijnlijke benen naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op dinsdag 12 november omstreeks 02.00 uur een 30-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden op de Veldbloemweg wegens rijden onder invloed van alcohol. Eeder hadden agenten gezien dat de automobilist bij de kruising Lijsterlaan/Willem de Zwijgerlaan door het rode verkeerslicht reed de Willem de Zwijgerlaan op. Over de Kennedylaan reed hij vervolgens met hoge snelheid. Op de Veldbloemweg kreeg hij een stopteken. Een blaastest gaf een uitslag aan van 440 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Aanrijding Gouda
Een 16-jarige Gouwenaar is maandag 11 november met onbekend letsel naar het Groenehartziekenhuis gebracht. Hij reed rond 15.00 uur op zijn scooter over de Koningin Wilhelminaweg en kwam ter hoogte van de Goudkade in botsing met een 63-jarige automobilist uit Gouda.