Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Auto bijna te water

VIANEN Op maandag 11 november raakte een automobilist met zijn auto bijna te water.

Rond 18.10 uur stopte een 56-jarige automobilist uit Vianen op de Buitenstad. Hij stapte uit en haalde een parkeerpaaltje weg. Vervolgens stapte hij in om zijn auto op de parkeerplek te parkeren. Hij zette zijn auto in D (drive) en trapte tegelijkertijd op de rem om niet te snel de parkeerplek op te rijden. In plaats van te stoppen, reed de auto echter dwars door het hek heen en belandde op de lager gelegen zandwal, maar belandde niet in het water. De Vianees en zijn hond konden ongedeerd uit de auto klimmen. De auto is door een takelbedrijf geborgen.

Bestelbus op zijn kant

NIEUWEGEIN Op maandag 11 november belandde een bestelbus op zijn zijkant. Een inzittende raakte gewond.

Rond 15.15 uur reed een 30-jarige man uit Maarssen met een bestelbus over de Martinbaan. Bij hem in het voertuig zat een 31-jarige man uit Lopik. De bestuurder moest stoppen voor hem stilstaande autos, de bestelbus raakte in een slip en kantelde. De Lopikker klaagde over pijn in zijn rug en is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwgein gebracht. De bus is door een takelbedrijf weggesleept.

Veel te snel

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 11 november op de Provincialeweg N 210 een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond tussen 15.45 uur en 17.15 uur plaats. Ter plaatse gold in verband met wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 546 gecontroleerde voertuigen, reden 293 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

Sint Maarten

HOUTEN Op maandag 11 november werd een jongen mishandeld nadat hij met een spekje had gegooid.

Rond 21.00 uur meldde een 41-jarige bewoonster van Houten zich met haar 13-jarige zoon aan het politiebureau. Zij vertelde dat haar 13-jarige zoon tezamen met zijn jongere broertje die dag Sint Maarten hadden gelopen. Uit balorigheid gooide het 13-jarige zoontje een spekje weg, waarbij het snoepgoed een auto raakte. De automobilist kwam uit zijn auto en pakte de 13-jarige jongen beet. Vervolgens gaf hij hem een klap in het gezicht en spuugde hem in het gezicht. Daarna verdween de automobilist.