Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Jongens mishandeld

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 november zijn twee jongens mishandeld door een groep jongeren.

Rond 02.30 uur liepen een 16- en een 17-jarige jongen, beiden uit Maarssen, over de Verbindingsweg. Zij liepen vanuit de richting van Maarssen-dorp in de richting van Maarssenbroek. Toen zij op de brug over het Amsterdam Rijnkanaal liepen, passeerden zij een groep van ongeveer 5 jongens. Zonder enige aanleiding werden beide jongens door de groep in elkaar geslagen en geschopt.

Toen een passerende automobilist stopte, gingen de verdachten er in de richting van Maarssenbroek vandoor. De automobilist hielp de 17-jarige jongen overeind en reed daarna weer weg. De getuige was een ongeveer 30-jarige buitenlandse man en hij reed in een witte auto.

De 17-jarige jongen is dermate geslagen dat hij zich een gedeelte van het gebeuren niet kan herinneren. Hij liep een blauw oog en enkele verwondingen in zijn gezicht op. De 16-jarige jongen liep door de mishandeling letsel aan zijn gezicht op.

Twee even later passerende jongens hebben de beide slachtoffers naar het politiebureau gebracht. Door de politie werd in de omgeving naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen. Beide slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

De verdachten waren 4-5 blanke jongens in de leeftijd van 16-17 jaar en zij waren allen te voet. De politie roept de gestopte automobilist en andere getuige(n) contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vrouw te water

WOERDEN Op maandag 11 november raakte een vrouw met haar rolstoel te water.

Rond 22.25 uur reed een 26-jarige vrouw uit Woerden met haar elektrische rolstoel over de Oudelandseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte zij van de weg en belandde in de sloot. Daarbij kwam zij onder haar rolstoel terecht, maar wist haar hoofd boven water te houden. Meerdere passanten kwamen de vrouw te hulp en de politie werd gewaarschuwd. De politiemensen slaagden er met behulp van de passanten in de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Zij werd met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Aanrijding

MONTFOORT Op maandag 11 november raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Hij verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol.

Rond 23.25 uur reed een 49-jarige automobilist uit De Meern over de Willeskop, komende uit de richting van Oudewater en gaande in de richting van Montfoort. In een flauwe bocht raakte hij met zijn rechterwielen in de berm, schoot schuin de weg over en belandde in de linkerberm. Daar botste hij frontaal op een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand.

De automobilist raakte gewond aan zijn gezicht en nek. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar de automobilist mogelijk alcohol had gebruikt, is er ter bepaling van het alcoholpromillage in het ziekenhuis bloed bij hem afgenomen. Mocht blijken dat hij een hoger alcoholpromillage dan 0,5 had, dan wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Meisje mishandeld

MIJDRECHT Op maandag 11 november is een meisje door een ander meisje mishandeld.

Rond 13.40 uur reed een 16-jarig meisje uit Mijdrecht met haar fiets over de Dokter van de Berglaan. Een meisje op een snorscooter kwam naast haar rijden, bespuugde haar en reed weg over de Leicester. Even later werd het 16-jarige meisje op de kruising van de Hoofdweg met de Midrethstraat hard in haar zij geschopt, vervolgens raakte zij met haar fiets de stoeprand en kwam ten val. Daarbij zag zij dat zij was geschopt door hetzelfde meisje op de snorscooter die haar net had bespuugd.

Het meisje kwam met haar buik en gezicht op straat terecht. Zij liep daarbij diverse verwondingen aan haar gezicht en haar handen op. De verdachte was een blank meisje van 16-17 jaar oud, ± 1.75 meter, fors tot dik postuur, donkerblond lang haar. Zij reed op een (vermoedelijk opgevoerde) beige/ gebroken witte snorscooter.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.