Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 12 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Rijden onder invloed enz.
02-776786
Enschede, Haaksbergerstraat
Dinsdag 12 november, omstreeks 00.30 uur
Op de kruising Getfertsingel / Zuiderval, had omstreeks 23.55 uur een aanrijding plaatsgevonden met alleen materiele schade. In verband met deze aanrijding stond een politieman op de kruising het verkeer te regelen. Omstreeks 00.30 uur kwam over de Getfertsingel een automobilist aanrijden die zijn voertuig niet goed onder controle had en op het laatste moment de auto tot staan kon brengen vlak voor de politieman. Bij het aanspreken van de bestuurder werd duidelijk alcoholgebruik geroken. De bestuurder gaf echter weer gas en reed door richting Haaksbergerstraat. Op de Haaksbergerstraat kon hij tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder was zeer onvast ter been en had duidelijk te veel op. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. In eerste instantie gaf hij een valse naam op. Later bleek het te gaan om een 38 jr. Enschedeer, die reeds een aantal keren eerder voor het rijden onder invloed was bekeurd. Ook zijn rijbewijs was ingevorderd en hij reed nu dus zonder geldig rijbewijs. Ademanalyse werd wel voltooid en wees 2.93 promille uit. Hij was in kennelijke staat, en is in een dronkemanscel opgesloten. Tevens bleek bij controle dat hij nog een aantal boetes had openstaan met een "waarde" van ruim ¤ 784 of 30 dagen en nog 7 dagen gevangenisstraf.


Bekeuringen en inbeslagname auto
02-02-776746 / 02-086878
Haaksbergen, Markt
Maandag 11 november tussen 19.15 en 21.45 uur
Omdat de laatste tijd weer veel klachten de politie bereiken i.v.m. overlast door jeugd in de avonduren in het centrum van Haaksbergen, is gisteravond tussen 19.15 en 21.45 uur, hierop speciaal controle uitgeoefend.In totaal hebben 6 personen een bekeuring gekregen voor baldadigheid, o.a. voor het omver trappen van vuilcontainers. Een van de zes, een 19 jr. Haaksbergenaar, kon bovendien zijn auto inleveren. Een aantal keren was zijn rijgedrag opgevallen. Toen hij weer een keer met hoge snelheid de Markt op kwam rijden en daarbij de handrem aantrok en zodoende een draai van 180 graden maakte, was de maat vol. Besloten werd zijn auto in beslag te nemen en proces-verbaal op te maken voor onverantwoord rijgedrag.De controles zullen de komende tijd vaker worden herhaald.






Beroving / zakkenrollen
02-776618
Enschede, Rijnstraat
Maandag 11 november, omstreeks 12.15 / 12.30 uur
Een 91 jr. Enschedeer, was in het winkelcentrum Deppenbroek aan de Rijnstraat boodschappen wezen doen. Hierna is hij een kopje koffie gaan drinken op een terras in het winkelcentrum. Hij betaalde de koffie met geld uit zijn portemonnee en stak de portemonnee in een zak van zijn jas. Hij ging bij twee bekenden van hem aan een tafeltje zitten en dronk zijn koffie op. De bekenden gingen daarop weg en de 91 jr. bleef alleen aan het tafeltje zitten. Een drietal kinderen, die bij een vrouw waren die ook op het terras zat, begonnen om de 91 jr. heen te draaien Hij gaf een van de drie nog het koekje die bij de koffie hoorde. Plotseling liepen de kinderen weer naar de vrouw en verdwenen ze. De 91 jr. stond daarop op en wilde nog een boodschap doen. Hij voelde naar zijn portemonnee en bemerkte dat deze verdwenen was. In eerste instantie is samen met personeel van de zaak waar hij de koffie had gedronken, naar de portemonnee gezocht, maar zonder resultaat. De politie is toen gebeld en de 91 jr. is meegenomen naar het bureau voor de aangifte. Het vermoeden bestaat dat een van de drie kinderen de portemonnee uit de jaszak heeft gehaald. Het gaat om kinderen van tussen de 8 en de 10 jaar, die bij een vrouw hoorden die ook op het terras heeft gezeten en plotseling met de kinderen was verdwenen.