Politie Amsterdam-Amstelland

St. Maarten: 6 aanhoudingen
12-11-2002. Rond zeven uur gisteravond liep een groepje van vier kinderen in Amsterdam Zuidoost met de snoepjes die zij voor St. Maarten hadden opgehaald. Helaas hadden ook andere kinderen het op hun lekkernijen voorzien: zes oudere jongens sloten het groepje in en probeerden de kinderen te intimideren. Gelukkig was de politie aanwezig; bij het zien van surveillerende agenten vluchtten de jonge verdachten (13 tot 18 jaar) in de richting van de Nieuwe Geinwijk. Na een korte achtervolging werden zij uiteindelijk gepakt op de Bijlmerdreef.
Controle levert veel op
12-11-2002. Een verkeerscontrole leverde gistermiddag op de Mirandalaan twee arrestaties op. Twee mannen van 31 en 33 jaar oud van Albanese afkomst bleken in een gestolen auto te rijden. In de auto werden ook nog eens twee vuurwapens gevonden.
Slordige dief
12-11-2002. Alerte agenten zagen gisteren een auto rijden waar een electriciteitssnoer uit de kofferbak bungelde. Na een stopteken, stopte de bestuurder. Toen de dienders uitstapten om hem erop te attenderen dat er wat uit zijn auto hing, ging hij er vandoor. Uiteindelijk reed de man een doodlopende straat in, waarna hij tevergeefs te voet probeerde weg te komen: hij werd gepakt op de 2de Kostverlorenkade. De auto bleek gestolen en achter het electriciteitssnoer scholen een aantal computers die eerder die avond bij een inbraak in een school buitgemaakt waren. De verdachte heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Overval winkel: 1 gewonde
8-11-2002. Gisteravond vond een gewapende overval plaats op een winkel aan Plein 40-45. Een 21-jarige medewerker raakte daarbij gewond. Rond kwart voor negen kwam een gemaskerde man met een wapen de zaak binnen. In de zaak bevonden zich op dat moment twee personeelsleden en een klant. De overvaller eiste geld en hij sloeg meerdere keren met zijn wapen op het hoofd van één van de medewerkers. Hierop overhandigde het slachtoffer het geld aan de verdachte. De dader ging hierna er vandoor.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen en of mensen van deze overval. Zij worden verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer: 0900-8844

---