Ingezonden persbericht

Trend Micro en Nokia leveren veilig content-managementsysteem

Snel inzetbare oplossing weert virussen en e-mailbedreigingen van het netwerk

Utrecht, 12 november 2002 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, en Nokia, leverancier van IP-netwerkbeveiligingssystemen, gaan samen content- beveiligingsoplossingen ontwikkelen. Door deze krachtenbundeling kunnen bedrijven beschikken over robuuste content-beveiliging die snel inzetbaar is, eenvoudig te onderhouden en hoge prestaties biedt.

"De innovatieve werkwijze van Trend Micro en haar leiderschap op het gebied van antivirus- en content-beveiligingsoplossingen voegen een strategische component toe aan de netwerkbeveiligingsaanpak van Nokia", zegt Dan MacDonald, Vice-President Product Management en Marketing Nokia Internet Communications. "Samen bieden we oplossingen voor de veelzijdige problemen die bedrijven ondervinden als e-mailgebaseerde bedreigingen de data-integriteit aantasten. Dat doen we met een unieke oplossing met waardevolle functionaliteit als statistische bescherming, veilige automatische updates en ongekende doorvoer en betrouwbaarheid."

Het door Nokia en Trend Micro gebouwde content-beveiligingssysteem - Nokia Message Protector SC6600 - biedt eenvoudig inzetbare, diepgaande e-mailbescherming via statistische virusbescherming, spam-blokkering en intelligente blokkering van mailmisbruik. Het systeem garandeert maximale integriteit en up time voor de communicatie-infrastructuur van bedrijven. Interne testen hebben aangetoond dat het systeem meer dan 120.000 berichten per uur kan scannen. De Nokia Message Protector SC6000 wordt exclusief geleverd door Nokia en ondersteund door het 'First call, final resolution'-supportnetwerk dat klanten één aanspreekpunt biedt bij vragen.

"Met de Nokia-Trend Micro-systeem-road map onderstrepen beide bedrijven het streven om klanten brede beveiligingsmogelijkheden te bieden in een handzaam formaat", aldus David Rowe, Executive Vice-President Marketing Trend Micro. "Dit is een logische manier om de mogelijkheden van onze Enterprise Protection Strategy aan te bieden. Deze strategie stelt bedrijven in staat om kwaadaardige aanvallen voor te blijven via beheersbare samenwerking tussen onze antivirus- en content-beveiligingsoplossingen in het netwerk. Door de samenwerking met Nokia wordt de inzet van deze mogelijkheden nog eenvoudiger."

"Deze samenwerking bundelt de kracht van beide ondernemingen in een geïntegreerde hardware/software-content-managementoplossing. De kernfuncties van deze oplossing vertalen zich in besparingen van de Total Cost of Ownership. Een andere kostenbesparing is gebaseerd op de supportaanpak van Nokia, die één aanspreekpunt biedt", zegt Charles Kolodgy, Research Manager bij IDC.

Over Nokia
Nokia Internet Communications levert hoogwaardige Network Security-, Virtual Private Network- en Internet Traffic Management-oplossingen. Deze oplossingen garanderen de betrouwbaarheid en beveiliging van netwerken van bedrijven en managed service providers. Nokia wil eindgebruikers een nieuw beveiligingsniveau voor netwerken bieden voor persoonlijke en betrouwbare internettransacties, altijd en overal.

Ingezonden persbericht