Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.35 uur) Dinsdag 12 november 2002

Geleen, alcoholcontrole.
Maandagavond 11 en dinsdagmorgen 12 november 2002 hebben tussen 22.00 en 07.00 uur in Geleen op vier verschillende plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Deze plaatsen betroffen de Rijksweg Noord en -Zuid, de Spaubeeklaan en de Middenweg. In het totaal werd van 85 automobilisten een alcoholblaastest afgenomen, maar geen van de bestuurders bleek alcohol gedronken te hebben.

Sittard, rijden onder invloed.
Omstreeks 03.45 uur raakte bij het keren op de rijbaan van de Middenweg te Sittard een trekker met oplegger vast in de berm. De Turkse chauffeur had geen rekening gehouden met de drassige berm tengevolge van de overvloedige regenval de laatste dagen en nachten. Een bergingsbedrijf sleurde het voertuig uit de modder waarna de ongelukkige chauffeur zijn weg kon vervolgen. De rekening ten bedrage van 400 euro is door zijn baas betaald.
Ten tijde van de takelwerkzaamheden werd een personenauto gecontroleerd. Bij het openen van het portierraampje kwam de alcohollucht de controlerende politieambtenaar tegemoet. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik waarna de bestuurder, een 48 jarige inwoner uit Berlijn, meegenomen werd naar het politiebureau. Daar wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.1 promille. Tegen de inwoner van Berlijn is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Geleen, jeugdigen bekeurd wegens vuurwerk afsteken. Drie jeugdige jongens zijn maandag 11 november 2002 omstreeks 18.30 uur op de Tunnelstraat in Geleen door de politie bekeurd nadat er vuurwerk afgestoken werd. Na een luide knal rende het drietal bij het zien van een politiepatrouille weg. Twee ervan bleven staan nadat zij werden aangeroepen. Een derde dacht via een weiland te kunnen ontsnappen, maar hij werd na een korte achtervolging in zijn kraag gegrepen. Ieder had vuurwerk in zijn bezit, in totaal 35 stuks. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de minderjarigen allen 12 jaar en afkomstig uit Stein en Geleen is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen een verplichte cursus van het bureau Halt moeten volgen.

Susteren, verkeersongeval met letsel.
Maandagmiddag 11 november 2002 omstreeks 16.10 uur heeft op de kruising Dieterenderweg / Posterholtlaan te Susteren een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor. De 21 jarige automobiliste uit Susteren verleende op de kruising geen voorrang aan een 41 jarige bestuurster van een motor waardoor deze laatste ten val kwam en aan een been gewond raakte. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar een gekneusde knie werd geconstateerd. Na behandeling kon zij huiswaarts. Beide betrokken voertuigen liepen slechts lichte schade op.

Sittard, winkeldiefstal.
De politie heeft maandagmiddag 11 november 2002 tegen een 31 jarige inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Geleen nam omstreeks 16.40 uur in een schoenenzaak aan de Gruizenstraat te Sittard twee paar schoenen en twee paar sokken weg met een gezamenlijk waarde van ruim 60 euro. De winkeldief verwijderde in de winkel de beveiligingslabels van de schoenen en stopte deze daarna in een tas waarmee hij de winkel wilde verlaten. Aan de uitgang werd de dief ter verantwoording geroepen door het personeel en werd de politie gewaarschuwd. Aan het bureau werd tegen de inwoner van Geleen proces-verbaal opgemaakt. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De winkeldief zal vandaag worden voorgeleid aan de Officier van Justitie omdat hij een veelpleger is.