Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-11-2002 Prsberichten district Maastricht (HP 13.35 uur) Dinsdag 12 november 2002

Maastricht, dief aangehouden.

Dinsdagmorgen 12 november 2002 heeft de politie een 24 jarige Fransman uit Hommarting aangehouden verdacht van het plegen van een diefstal uit een café waarbij hij zich een damestas toeeigende. De man was in de kleine uurtjes een café aan de Kesselskade binnengekomen en had een damestas weggepakt. Daarmee liep hij het café uit. De diefstal was echter opgemerkt vanuit het café waarbij enkele bezoekers achter de dief aangingen. Op straat werd hij nagerend en gooide hij de gestolen tas weg. Kort daarna werd hij in zijn kraag gegrepen. De dief probeerde zich los te rukken, maar de cafébezoekers wisten hem tot de komst van de gewaarschuwde politie vast te houden. Hij werd door de politie omstreeks 02.30 uur aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De tas gaat terug naar de eigenaresse.

Maastricht, etalagekraak.
In de nacht van zondag op maandag heeft een diefstal uit een etalage plaatsgevonden op de Sint Annalaan te Maastricht. De ruit van de etalage van een sigarenwinkel werd ingegooid waarna uit de etalage enkele pakjes sigaretten werden ontvreemd. De diefstal bleek pas in de loop van maandagmiddag waarna van de diefstal door de eigenaar bij de politie aangifte werd gedaan. Ter waarde van bijna 40 euro werd gestolen terwijl de aangerichte schade van de vernielde ruit bijna 270 euro bedraagt.

Eijsden, licht gewond bij verkeersongeval.
Maandag 11 november 2002 heeft kort na het middaguur op de kasteelstraat te Eijsden een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een bromfiets. Beide passagiers van de bromfiets raakten licht gewond.
Een 42 jarige automobiliste uit Gronsveld verleende op de kruising Kasteelstraat/ Waterrijk/ Kooieweg te Eijsden geen vrije doorgang aan de bestuurder van een bromfiets waardoor een aanrijding volgde. Beide passagiers van de bromfiets, 26 en 22 jaar en afkomstig uit Maastricht, kwamen daarbij ten val en raakten licht gewond. Zij werden per ambulnce naar het ziekenhuis overgebracht waar zij behandeld werden aan enkele kneuzingen en schaafwonden aan benen en handen. Na behandeling konden zij huiswaarts. De automobiliste had de bromfiets niet zien naderen omdat zij even verblind werd door de laagstaande zon. Zowel de personenauto als de bromfiets werden beschadigd.

Maastricht, inbraak.
Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in het gebouw van de kinderopvang gelegen aan de Bogaardenstraat te Maastricht. Vermoedelijk is het afgelopen weekeinde een dakraak blijven openstaan en maakte de dief daarvan gebruik om in het gebouw te geraken. Ontvreemd werden een televisie, videorecorder, een computer, een keramische kookplaat en een frituurpan. Namens de stichting is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.
Een 21 jarige bromfietsbestuurster uit Vroenhoven is maandagmiddag 11 november 2002 op de Tongerseweg te Maastricht gewond en buiten bewustzijn geraakt na een aanrijding met vermoedelijk een andere bromfiets.
Het slachtoffer reed maandagmiddag omstreeks 16.00 uur over de Tongerseweg in de richting van de Belgische grens. Zij hoorde achter zich een andere bromfiets naderen die toeterde, kennelijk om aan te geven dat deze wilde passeren. Daarna weet het slachtoffer zich niets meer te herinneren. Een automobilist trof het slachtoffer liggende op de grond naast haar bromfiets aan. Zij was buiten bewustzijn. Een gewaarschuwde politiepatrouille kreeg de vrouw niet bij kennis gebracht. Gewaarschuwd ambulance-personeel lukte dit wel. Het slachtoffer werd daarna overgebracht naar het academisch ziekenhuis waar letsel aan rug, benen en handen werd vastgesteld. De vermoedelijke tweede bromfietser is niet ter plaatse gebleven. De politie stelt een verder onderzoek in.