Gemeente Hoogeveen

13 november 2002

* Overbrugging naar de gewone huursubsidie *
* Herstel rotonde *

* Geen spreekuur *

* Afdeling weg- en waterbouw dicht *

* Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs *
* Zuilen moeten wildplakken tegengaan *

* Folder met tips voor veilige feestdagen *
+ Vaststelling bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan De Wielewaal
*

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Rectificatie toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *

+ Kapvergunningen *

+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen *

Vangnetregeling bij forse daling inkomen

Overbrugging naar de gewone huursubsidie

Vrijwel iedereen kent de huursubsidie, een bijdrage in de huur als het inkomen onder een bepaalde grens komt. Maar hoe moet het verder als uw inkomen plotseling fors daalt door bijvoorbeeld werkloosheid. Dan heeft u niet meteen recht op de gewone huursubsidie. Daarom is er sinds enkele jaren een regeling die veel minder bekend is: de Vangnetregeling Huursubsidie. Het is een overbrugging naar de gewone huursubsidie.

Het recht op huursubsidie hangt af van uw inkomen in 2001. Dat is het peiljaar. Maar stel dat uw inkomen dit jaar aanzienlijk lager uitvalt ligt dan in 2001, dan heeft u op dit moment vanwege uw inkomen van vorig jaar geen of minder gewone huursubsidie. In zo'n geval kunt u een beroep doen op de Vangnetregeling Huursubsidie.

Medebewoners

U kunt gebuik maken van de Vangnetregeling als uw belastbaar inkomen tenminste 20 procent lager is dan in 2001. Daarbij wordt gekeken naar het totale gezinsinkomen. Dus ook de inkomsten van medebewoners tellen mee. Ook moet u voldoen aan de voorwaarden voor de gewone huursubsidie.

Als uw inkomen onlangs flink is gedaald en u denkt in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de Vangnetregeling doe dan binnen drie maanden een aanvraag. Want dan krijgt u een bijdrage met terugwerkende kracht.

Terugwerkend

Een voorbeeld: per 1 september is uw inkomen met minstens 20 procent gedaald. Levert u uw aanvraag vòòr 30 november in, dan krijgt u de bijdrage over de maanden september, oktober en november. Dient u uw aanvraag nà 30 november in, dan wordt de bijdrage pas berekend vanaf 1 januari.

Een bijdrage kan worden aangevraagd bij de gemeente, die de aanvraag beoordeelt en de eventuele bijdrage uitkeert. Voor het aanvragen is een speciaal formulier verkrijgbaar bij de gemeente. De huidige Vangnetregeling Huursubsidie geldt tot 1 juli 2003 Vanaf die datum gaat er een nieuw huursubsidiejaar in. Op dat moment krijgt u in principe gewone huursubsidie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Vangnetregeling of de gewone huursubsidie, dan kunt u terecht bij de gemeente Hoogeveen, afdeling Volkshuisvesting (tel. 291 737) of bij het Bureau Persoonlijke Voorlichting van het Ministerie van VROM (tel. 070 - 339 50 50). Of u surft naar: www.minvrom.nl
De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert morgen, donderdag 14 november, in het gemeentehuis in Hoogeveen over de begroting 2003 en de meerjarenraming 2003-2006. De vergadering, die openbaar is, begint om 13.00 uur. De agenda vermeldt onder meer:
De meerjarenbegroting 2003-2006 wordt morgen, donderdag 14 november, in de gemeenteraad behandeld. De teksten uit de diverse boekwerken staan op onze website. Voor het naslaan van de cijfers blijven we begeleidend schrijven kunnen we terecht op internet. Surf naar www.hoogeveen.nl, digitaal gemeentehuis, politiek&bestuur, begroting 2003-2006.
Herstel rotonde
De gemeente herstelt morgen, donderdag 14 november, een beschadigd gedeelte van de asfaltverharding van de rotonde Griendtsveenweg/Rembrandtstraat/Mr. Harm Smeengelaan. Het gemotoriseerd verkeer in westelijke richting vanaf de rotonde en het verkeer vanaf de Griendtsveenweg uit noordelijke richting naar de rotonde toe is dan gestremd. Het verkeer wordt omgeleid. Het karwei duurt naar verwachting van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Geen spreekuur
Het spreekuur van wethouder De Haan op maandag 18 november komt te vervallen.
Afdeling weg- en waterbouw dicht
De afdeling weg- en waterbouwkunde van de gemeente Hoogeveen is vrijdag 15 november gesloten voor het publiek.
Donderdag 14 november

Basisschool De Morgenster: vrijwilligers halen van 18.00 uur het oud papier op. Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten. Papier in plastic zakken of kratten worden niet meegenomen.

Basisschool De Weidebloem: de containers staan van 10.00 uur tot 19.30 uur op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat.

Zaterdag 16 november

De Samenwerkende Scholen in Elim: u kunt uw oud papier tussen 9.00 en 11.30 uur naar de containers op de parkeerplaats Prieswijk Oost brengen.

Basisschool De Hoeksteen in Nieuwlande: oud papier wordt vanaf 09.00 uur langs de route opgehaald. Ook staat er een container naast de school aan de Wilhelminalaan.

Kandidaten gezocht voor Kroonzegelprijs

De jaarlijkse strijd om de Kroonzegel is weer losgebarsten. De Kroonzegel is een leefbaarheidsprijs voor bewoners(groepen) in de gemeente Hoogeveen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, veel positieve publiciteit en 'eeuwige roem'.

Om dit laatste te bevorderen krijgen de prijswinnaars een plaquette uitgereikt die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geldbedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, in nauw overleg met het wijkteam Buurtbeheer, mits het een relatie heeft met de leefbaarheid in de directe omgeving.

Verbetering leefbaarheid

Iedereen die in het afgelopen jaar, in samenwerking met medebewoners, actief is geweest om de leefbaarheid in de eigen buurt of straat te verbeteren, komt in aanmerking voor de Kroonzegel.

Het kan vanalles zijn. Enkele voorbeelden zijn: de aanleg van een nieuwe speelvoorziening, het verkeersveiliger maken van de straat, achterpadverlichting of het bezoeken van zieke medebewoners.

Voor 13 december

Bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp zijn deelnameformulieren verkrijgbaar. U kunt meedoen in één van de drie categorieën. Dat zijn:

* ouderen en senioren-complexen

* nieuwe aanleg en projecten

* bestaande bouw

Elke categorie kent straks één winnaar. Deze drie winnaars zullen uiteindelijk strijden om de hoofdprijs. U mag uw aanmelding voorzien van bijlagen, door bijvoorbeeld krantenartikelen, notulen van vergaderingen of foto's bij te voegen, als u denkt dat u daardoor meer kans maakt op een prijs. Ook bent u in de gelegenheid om uw activiteiten tijdens de uitreiking van de Kroonzegel te presenteren. Dit dient u dan op het aanmeldingsformulier te vermelden. Uiterste inschrijfdatum is vrijdag 13 december 2002.

Prijsuitreiking in januari

De leefbaarheidsprijs is ingesteld door de Stuurgroep Buurtbeheer. In december beoordeelt de stuurgroep alle aanmeldingen. De uitreiking van de Kroonzegel 2002 is op maandagavond 27 januari 2003 in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. De telefoonnummers vindt u op bladzijde 46 van de gemeentegids 2002-2003 of op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. (digitaal gemeentehuis - bouwen en woonomgeving - woonomgeving - buurtbeheer).

Zuilen moeten wildplakken tegengaan

Vorige week zijn in de gemeente Hoogeveen vijftien plakzuilen en -borden geplaatst. De gemeente wil zo een alternatief bieden voor het plakken van affiches op bijvoorbeeld glasbakken, kledingbakken, bomen en kasten van de Rendo. De zuilen moeten wildplakken tegengaan.

De gemeente vindt dat her en der aangeplakte affiches ten koste gaat van de kwaliteit van de omgeving. Nu er plakvoorzieningen zijn wordt het strafbaar om affiches nog ergens anders dan op de vorige week geplaatste zuilen en borden te plakken. Iedereen die iets wil aankondigen kan en moet voortaan daar terecht.

Vijftien plakplaatsen
Deze plakzuil bij winkelcentrum De Weide voorziet blijkbaar in een behoefte. Nog maar net geplaatst en nu al vrijwel vol geplakt (foto: André Weima).

In Hoogeveen zijn de plakzuilen geplaatst bij het NS-station, winkelcentrum De Weide, winkelcentrum Nije Nering, winkelcentrum Grote Beer, winkelcentrum De Wielewaal en het Nicolaas Beetsplein. In Pesse langs de Hoogeveenseweg, in Fluitenberg aan de Fluitenbergseweg, in Tiendeveen op de hoek Kerkweg/Schoolweg, in Nieuweroord op de hoek Van der Wall Bakestraat/Hoogeveense Vaart, in Stuifzand op de hoek Cavaljeweg/Hoofdsweg, in Hollandscheveld op de hoek Mr. Kramerweg /HollandscheveldseOpgaande en in Noordscheschut op de hoek Zwarte Dijkje/Tramweg. In Elim is een plakbord geplaatst aan de Carstensdijk en in Nieuwlande wordt gebruik gemaakt van een bestaand bord aan de Brugstraat.

Folder met tips voor veilige feestdagen

De Brandweer van Hoogeveen heeft met het oog op de naderende feestdagen een folder gemaakt voor onder meer de horeca, kantines, dagverblijven, winkels en kantoren. Daarin staat hoe de feestelijke aankleding van ruimten zo brandveilig mogelijk kan gebeuren. De folder wordt deze week verspreid.

In de folder geeft de brandweer onder meer tips over kerstbomen en -takken, kaarsen, nooduitgangen, brandblusmiddelen en kerststukjes.

De folder met tips is bestemd voor beheerders van alle (publieke) gebouwen waarin (veel) mensen komen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koob Lubbinge (tel. 291151) of Henk Pastoor (tel. 291 153).
Vaststelling bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan De Wielewaal

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat van 14 november tot en met 11 december 2002 bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen, voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 31 oktober 2002 vastgestelde bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan de Wielewaal. Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat vanaf 20 juni 2002 gedurende vier weken ter inzage heeft gelegen zijn geen wijzigingen aangebracht. Het plangebied betreft winkelcentrum de Wielewaal.

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kunnen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen schriftelijk bedenkingen worden ingebracht door:

* Degene die tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
* Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Landelijk Gebied en Wolfsbos vrijstelling te verlenen aan:

* F. Hutten, voor het gebruiken van opstallen op het perceel Langedijk 4 te Hollandscheveld ten behoeve van stalling en opslag van caravans en paardentrailers;

* P. van der Graaf, voor het bouwen van een erker aan de woning De Plevier 1 te Hoogeveen.

De (bouw)plannen liggen met ingang van 14 november 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze (bouw)plannen. Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Landelijk gebied Beilen ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* S.S.M. Geerts, voor het tijdelijk plaatsen van kantoorunits op het perceel Haarweg 22 te Tiendeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 14 november 2002 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen & wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Rectificatie toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Op de gemeentelijke pagina van de Hoogeveensche Courant van 6 november 2002 stond een aankondiging dat Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen het voornemen hebben om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Bentinckspark vrijstelling te verlenen aan:

* Essent Kablecom B.V., voor het bouwen van een LVC (Telecom glasvezel netstation) op het perceel De Vos van Steenwijklaan 74 te Hoogveen

In deze aankondiging is het verkeerde adres aangegeven. Het bouwplan betreft het perceel De Vos van Steenwijklaan 73 te Hoogveen. Het bouwplan ligt met ingang van 14 november 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* B.J. de Vries, Het Lage Holt 16, Hoogeveen, voor 5 berken, 1 ceder en 1 prunus;

* A.A. Oosterveen, Wijsterseweg 4, Fluitenberg,voor een eik;
* Wind Groep BV, Drachten, voor een populier op de hoek Rubensstraat/Jan v.d. Helmstraat;

* H.W. Klos, Stationstraat 14, Hoogeveen, voor een berk;
* Bakkerij Faber BV, Het Haagje 114, Hoogeveen, voor een es;
* Domesta Woonstichting, Hoogeveen, voor een eik aan de Goudenregenstraat 9;

* PreNed Beveiligingstechniek BV, Marconistraat 3a, Hoogeveen, voor een eik;

* Grontmij Drenthe, Assen, voor 3 lariksen bij het ziekenhuis Bethesda;

* T.G. Tjan, Het Hoekje 43, Hollandscheveld, voor een wal van 15m¹ x 5m¹;

* Woonconcept, Hoogeveen,voor een beuk aan Hendrik Raakweg 2 te Hollandscheveld.

* J. Pastoor-Benjamins, Schutwijk 106, Elim, voor een eik.
Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.
Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

* Stevipart B.V., bouwen van een kantoorruimte (tijdelijk gebouw wijzigen in een definitief gebouw), Kastanjelaan 14
* Kleiman H., plaatsen van een antennemast, Wethouder Robaardstraat 22

* Bouwbedrijf Fieko, wijzigen van de voor- en achtergevel, Regulus 74

* Gooren Lichtreclame B.V, plaatsen van een dubbelzijdige onverlichte zuil en naampaneel, Industrieweg 7
* Woonservice Drenthe, uitbreiden van een woning, Kerkweg 16, Tiendeveen

* V.V.O. Tamboerpassage, bouwen van een bergruimte, Tamboerpassage
* Hoogeveen E., vergroten van een woonhuis, Zuiderweg 4
* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een berging en luifel, Zwarte Dijkje 24, Noordscheschut

* Bouwbedrijf Fieko, bouwen van een erker en luifel, Mantinghstraat 75

* Boer W., bouwen van een garage-berging, Cavaljéweg 16, Stuifzand
* Gemeente Hoogeveen, plaatsen van een kantoorunit, K de Raadstraat, Hoogeveen

Bouwmelding

* Koster A.D., plaatsen van een tuinhuisje, De Fazant 37
Sloopaanvraag

* Stichting Woonconcept, slopen van borstwering panelen seniorenflat, Alteveerstraat 127-167/169-209/211-251 de afdeling Bouw-en Woningtoezicht in het Compagnieshuis,
* Hugen D., wijzigen van de voorgevel, Atlaslaan 31
* Ende van der M.R., wijzigen van de gevels, Rigel 33
* Wehrens R.A., wijzigen van de gevels, Brugstraat 83, Nieuwlande
* Blokzijl J.G., wijzigen van de voorgevel, Canopus 26
* Gustin H.A.J., bouwen van een fietsenschuur, Mantinghstraat 8
* Boessenkool B.J., uitbreiden van een dakkapel op de woning, Zuideropgaande 43, Hollandscheveld

* S.V.Z. Onroerend Goed B.V., bouwen van een bedrijfshal met kantoren, Pascalstraat 4

* Fidom J., uitbreiden van een woning, Dravik 36
* Greidanus M., uitbreiden van een woning, Dravik 34
* Holtrust A., bouwen van een tuinhuisje, Carstenswijk 145, Elim
* Gruppen G., verbouwen en uitbreiden van een woning, Stationsstraat 12

* Oost J., uitbreiden van een woning, De Teems 24
* CAD Drenthe, uitbreiden van een kantoorruimte, Van Goghlaan 1a
* Steenbergen M.T., bouwen van een bijkeuken, Spechtlaan 23
* Zwiers J., uitbreiden van een woning, Noorderweg 18
Gewijzigde bouwvergunningen

* De Witte Assurantiën B.V., plaatsen van een reclamemast (14 mtr), Griendtsveenweg 3

* Schonewille A., bouwen van een garage/berging, Noorderweg 14
Bouwvergunning met instandhoudingtermijn

* Gemeente Hoogeveen, plaatsen van een snackunit, Alteveerstraat (naast nr 107)

Bouwvergunning van rechtswege

* Lubberts A., uitbreiden van een woning, Van der Sluisweg 27, Noordscheschut