Ingezonden persbericht

TPG BIJ EERSTE GROEP VOOR CONSULTATIE OVER LANGE TERMIJN

LICENTIE IN HET VERENIGD KONINKRIJK

Postcomm, de toezichthouder voor de postmarkt in het Verenigd Koninkrijk, heeft vandaag een consultatie gestart over het voornemen een nieuwe lange termijn licentie te verlenen aan TPG Post UK Limited, een dochterbedrijf van de post-, express en logistieke onderneming TPG N.V.

TPG Post UK behoort tot de eerste groep aanvragers van een lange termijn licentie dat het bedrijf vanaf januari 2003 de mogelijkheid zou geven partijenpost te vervoeren en consolidatiediensten te leveren in het Verenigd Koninkrijk.

TPG Post UK is van plan diensten te gaan leveren aan grote ondernemingen, uitgeverijen, mailing houses en direct marketing bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbare diensten tegen concurrerende tarieven. De onderneming richt zich op klanten die grote mailings versturen van meer dan 4.000 stukken per keer.

Postcomm heeft daarnaast een aparte, lange termijn aanvraag van TNT UK Limited in behandeling voor de levering van bedrijfsinterne postdiensten aan een groter aantal klanten.

TNT UK Limited heeft vorig jaar de eerste interim licentie ooit gekregen, en in september 2002 een andere interim licentie voor het uitvoeren van pilotprojecten ontvangen. De volledige licenties zullen naar verwachting op 1 januari 2003 in werking treden.

TPG beschikt reeds over een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 18.000 medewerkers in post-, express en logistieke diensten. TPG is op de Britse postmarkt al actief op het gebied van ongeadresseerde postdiensten, alsmede document en data management diensten met toegevoegde waarde.

Noot aan de redactie:
TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 148.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg ¤11,2 miljard, en is in de eerste negen maanden met 4,8% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Het TPG website adres is: www.tpg.nl of www.tpg.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (