Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie steunt aankoop van natuur in Bunnik, De Bilt en Ronde Venen

12-11-2002
Met ruimt twee ton euro subsidie steunt de provincie Utrecht de aankoop van natuurterreinen door stichting Het Utrechts Landschap en Vereniging Natuurmonumenten. De terreinen zijn gelegen in de gemeente Bunnik, De Bilt en De Ronde Venen.

De provincie Utrecht verstrekt 94.000 euro euro subsidie aan Stichting Het Utrechts Landschap voor de ontwikkeling van 3,5 hectare nieuwe natuur in de gemeente Bunnik. De percelen liggen aan de Oude Kromme Rijn, een afgesneden rivierbocht van de Kromme Rijn tussen Werkhoven en Cothen. Het gebied rond deze rivierbocht draagt de naam Ossenwaard. De percelen hadden tot nu toe een agrarische bestemming. De gronden maken deel uit van een ecologische verbindingszone. De inrichtingsmaatregelen die hier worden uitgevoerd zijn: de aanleg van drie poelen, het herstel van een singel oude eiken en de verlaging van een smalle strook langs de oever van de Oude Kromme Rijn. Voor aankoop van 3,5 hectare grond bij Fort Voordorp (gemeente De Bilt) verstrekt de provincie een bedrag van circa 30.000 euro subsidie. Deze gronden horen bij de verbindingszone tussen het Kromme Rijngebied en de westflank van de Utrechtse Heuvelrug.

Tenslotte honoreert de provincie eveneens een verzoek voor subsidie van ruim 80.000 euro voor de aankoop van een aantal percelen grasland in de polder Groot Mijdrecht, gemeente De Ronde Venen. Het grasland is bestemd voor natuurontwikkeling.

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 030-258 33 25 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl