---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Cross Country voor militairen Task Force Fox (KL-voorlichting TFF)

Cross Country voor militairen Task Force Fox

12-11-2002

Net geen honderd deelnemers verzamelden zich zondagochtend (10 november) op het Macedonische Camp Fox voor een circa veertien kilometer lange Cross Country. Met name Italianen en Fransen van de extractiecompagnieën en Nederlanders van het hoofdkwartier namen aan de barre hardlooptocht deel.

Het heuvelachtige terrein rondom het kamp waarop het hoofdkwartier van Task Force Fox is gehuisvest, leent zich uitstekend voor een dergelijke loop. Veel heuvels, veel akkerland en aardig wat sloten. Al bij het uitzetten van het parcours bleek dat bepaalde stukken voor de lopers een flinke kluif zouden worden. Maar liefst twee maal kwam de Patria waarmee het parcours voor de eerste maal werd verkend, vast te zitten.

De start van de Cross Country vond plaats bij een oud klooster op enkele kilometers afstand van het kamp. Vanaf deze heuveltop werden de lopers direct met het zwaarste deel van het parcours geconfronteerd: eerst ging de route nog een kleine kilometer over de heuvelruggen verder naar boven, daarna geruime tijd heuvelafwaarts door vers omgeploegde akkervelden. Uiteindelijk arriveerden alle lopers tussen de één en twee uur later weer op Camp Fox. (Foto's: KL-voorlichting Task Force Fox)

Foto: Cross Country voor militairen Task Force Fox (KL-voorlichting TFF) Foto: Cross Country voor militairen Task Force Fox (KL-voorlichting TFF)