Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT
t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

12 november staakt hoger onderwijs

Utrecht, 9 oktober 2002 - Op dinsdag 12 november gaat het hoger onderwijs plat! Dit stelt Platform 12november dat is opgericht vanwege de crisis in het hoger onderwijs. 358 miljoen euro bezuiniging kan er echt niet meer bij! De woede en het onbegrip over het nieuwe onderwijsbeleid wordt breed gedragen onder studenten, docenten en bestuurders. Hierdoor is Platform 12november in korte tijd uitgegroeid tot een landelijk gedragen platform met support in elke studentenstad van het land.

In Den Haag zal op 12 november, de dag waarop de bespreking van de onderwijsbegroting in de kamer gepland staat, het manifest 'niet verhandelen maar investeren' worden aangeboden aan staatssecretaris Nijs (zie bijlage). In dit manifest wordt de overheid opgeroepen haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs te nemen.

In de aanloop tot 12 november zullen er prikacties georganiseerd worden door het hele land om de aandacht te vestigen op de noodzaak tot verandering van het onderwijsbeleid. Platform 12november heeft verder de website www.12november.nl http://www.12november.nl> in het leven geroepen waar het manifest te ondertekenen valt en informatie en actiehandleidingen beschikbaar zijn. Platform 12november roept iedereen die geeft om het hoger onderwijs op om ook hun stem te laten horen en op 12 november in Den Haag er ook bij te zijn. Goed en toegankelijk hoger onderwijs is geen luxe maar bittere noodzaak!



Landelijke Studenten Vakbond