Gemeente Ten Boer

13 november 2002

Aanmoedigingsprijs 2003
Ook voor 2003 stelt de gemeente Ten Boer weer de Aanmoedigingsprijs beschikbaar. Een geldbedrag van 500,00 voor die vereniging, instelling of persoon die zich op meer dan verdienstelijke wijze inzet voor de leefbaarheid in de gemeente Ten Boer. Het vorig jaar werd deze prestigieuze prijs in de wacht gesleept door Kerstsfeer Winneweer. Wederom zal een breed samengestelde en deskundige jury zich buigen over de inzendingen.

Mocht u een vereniging, instelling of persoon kennen, waarvan u denkt: die zou de prijs nu eens moeten ontvangen, stuur dan een voorstel in. U heeft de tijd tot donderdag 5 december a.s.
Uw voordracht kunt u richten aan:

de Commissie Aanmoedigingsprijs,
t.a.v. mevrouw J. van der Broek, gemeentehuis,
Postbus 7, 9790 AA Ten Boer.

Ook voor nadere informatie kunt u bij haar terecht op telefoonnr. (050) 302 8840.

De selectie van de prijswinnaar gaat iets anders in het werk dan tot dusverre. De jury zal zich in eerste instantie beperken tot de aanwijzing van drie genomineerden. De genomineerden worden hiervan medio december in kennis gesteld.
De drie genomineerden hebben tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente op vrijdag 3 januari 2003 in horecacentrum Buurhoes de gelegenheid om de jury ervan te overtuigen waarom zij het meest voor de prijs in aanmerking komen.
Elke genomineerde krijgt hiervoor maximaal 5 minuten de tijd. Hoe men zich wil presenteren is volledig vrij: een vlammend betoog, een sprankelende powerpoint-presentatie of wat dan ook. Houdt u er wel rekening mee dat de jury u tijdens de presentatie kritische vragen kan stellen.
Na deze drie presentaties gaat de jury in beraad. Later op de avond zal de winnaar bekend worden gemaakt en zal de prijs worden uitgereikt door de wethouder van Cultuur, mevrouw Zwerver. Voor deze gewijzigde opzet hebben wij gekozen, omdat op deze manier het vrijwilligerswerk in onze gemeente nog meer in de schijnwerpers wordt geplaatst.
Wij zien uw inzendingen met belangstelling tegemoet.

Raadsvergadering
De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad wordt gehouden op woensdag 27 november a.s. De vergadering wordt gehouden in het Gezondheidscentrum in Ten Boer en begint om 20.00 uur. De agenda vermeldt onder andere de volgende onderwerpen:
* De tweede bestuursrapportage over 2002. De rapportage toont een resterende budgetruimte aan van ruim 180.000,00. Het college stelt voor om bij de vaststelling van de jaarrekening een beslissing te nemen over de besteding van de budgetruimte.

* Vaststelling diverse verordeningen.
Door de invoering van het dualisme moeten een aantal verordeningen opnieuw worden vastgesteld. Het betreft onder andere het Reglement van orde voor de raads- en commissievergaderingen en de verordening ambtelijke bijstand.

* Vaststelling Milieubeleidsplan 2003-2006 en milieu-uitvoeringsplan 2003.
In het plan wordt aangegeven waar de gemeente de komende jaren het accent wil leggen op milieugebied. Het bestuursakkoord 2002-2006 is hiervoor mede de handleiding geweest.

U wordt van harte uitgenodigd bij de vergadering aanwezig te zijn.

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouw- en sloopvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
- oprichten woning, Borgweg 16 te Lellens (28-10)
- oprichten carport, Eendehof 6 te Ten Boer (04-11).
Kennisgeving aanvragen om sloopvergunning

- slopen van een schuur, Borgweg 16 te Lellens (28-10).
Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Bouwvergunningen

- oprichten woning, Dorpsweg 46, Garmerwolde (31-10)
- plaatsen duivenhok, Pompstertocht 14, Ten Boer (31-10)
- oprichten woning, Johan Rengerstraat 30a, Ten Post (04-11)
- veranderen winkelpui, Eestumerweg 4, Ten Post (04-11)
- plaatsen garage/berging, Meeuwstraat 52, Ten Boer (08-11).
Meldingen bouwvoornemen

-
oprichten portaal, Vijverweide 22, Ten Boer (31-10).

Vergunningen brandveilig gebruik

- Cafe Cheers, Rijksweg 257, Winneweer (05-11)
- Dorpshuis de Leeuw, Oude Rijksweg 22, Garmerwolde (05-11)
- Plusmarkt Storteboom, Gaykingastraat 24, Ten Boer (05-11)
- Dorpshuis t Holt, B. Kuiperweg 11 te Ten Post (25-10).
Kapvergunningen

- 20 populieren, Kollerijweg 21, Woltersum (04-11)
- 3 sparren, Groene Zoom 22, Ten Boer (04-11)
- 1 es, Zwaanhof 11, Ten Boer (24-10).


Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van een bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).