Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 13 november 2002

Dagelijkse berichten

Scheemda: aanrijding bij oprit A7
Op de oprit van de A7 bij Scheemda kwam dinsdagavond een 37-jarige automobiliste uit Scheemda in botsing met een 25-jarige automobiliste uit Hoogezand. De vrouw uit Scheemda zag de uit tegengestelde richting rijdende Hoogezandse over het hoofd en raakte de auto in de flank. De 25-jarige vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten. Omdat de vrouw uit Scheemda enige tijd bij de auto is weggeweest na de aanrijding volgt nog een nader onderzoek. Beide autos zijn weggesleept.

Bellingwolde: auto met baby in de sloot
Een 32-jarige automobilist uit Amsterdam reed dinsdagmiddag op de Tweekarspelenweg in Bellingwolde en raakte door onbekende oorzaak van de weg af. Door een te sterke stuurcorrectie kwam de auto in de andere berm terecht, raakte twee bomen en belandde in de naastgelegen sloot. Bij de aanrijding raakten de bestuurder en een 23-jarige vrouw en haar baby uit Bellingwolde gewond. De vrouw liep beenletsel op. Haar baby van zes maanden oud werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De man liep zware kneuzingen op.

Zuidhorn: meisje (16) gewond bij aanrijding
Bij het afslaan op de kruising van de Rijksstraatweg in Zuidhorn zag dinsdagmiddag een 16-jarige fietsster uit Zuidhorn vermoedelijk een achter op komende 47-jarige automobilist uit Buitenpost over het hoofd. De auto tikte de achterkant van de fiets aan waardoor het meisje ten val kwam. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht waar een kneuzing werd geconstateerd.

Veiligheidsgordelcontroles
Op diverse plaatsen in de provincie werd gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. In Delfzijl werd op de Weg naar den Dam 6 bekeuringen uitgedeeld. In totaal werden 70 bestuurders gecontroleerd. Op diverse wegen in Adorp, Winsum, Lauwersoog en Leens werden 350 bestuurders gecontroleerd. Hier kregen 5 mensen een bon. In Leek werden op de Diepwal, Oldebertweg en Boveneind 194 autos gecontroleerd. In totaal 9 overtredingen. Op de Boerakkerweg in Niebert bleken de 62 gecontroleerde bestuurders alleen de gordel te dragen. In Stadskanaal werd op de HJ Kniggestraat, Atlantislaan en de Europalaan zon 700 autos gecontroleerd. Er werden 58 bonnen uitgedeeld. In Musselkanaal werd op de Markstraat geconstateerd dat 12 van de 150 bestuurders geen gordel droeg. De boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel bedraagt 40 euro.

Groningen: fietsendief heeft meer op zijn kerfstok De politie heeft dinsdagmiddag in de Oude Kijk Int Jatstraat een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. De Stadjer werd gecontroleerd en kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van de fiets. Ook stond in het frame van de fiets de naam van de vermoedelijke eigenaar gegraveerd. De verdachte bleek ook al gezocht te worden voor een andere diefstal. Bij een onderzoek in de woning van de verdachte werd een scooter aangetroffen, die op 3 november aan de Oosterweg was ontvreemd. De politie verdenkt de Stadjer van meerdere misdrijven. De man is ingesloten.

Groningen: controle op zware lading
De politie heeft dinsdagochtend- en avond op de Weg der Verenigde Naties in samenwerking met de dienst Inspectie Verkeer en Waterstaat een verkeerscontrole gehouden op zware lading. In totaal werden 73 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Hiervan werd in twintig gevallen proces-verbaal opgemaakt. Zeven chauffeurs kregen de maatregel om hun lading af te laden. In 15 gevallen volstond de politie met een waarschuwing.

Groningen: bejaarde man op straat beroofd
Een 87-jarige man uit Groningen is op de Plutolaan voor de deur van zijn woning overvallen door een onbekende man. Op het moment dat de Stadjer, lopend met zijn rollator, het portiek wilde binnengaan, werd hij door de straatrover het portiek ingeduwd en getrapt. Het bejaarde slachtoffer kwam ten gevolge hiervan te vallen. De dader trapte en sloeg het slachtoffer meerdere malen. Vervolgens pakt de dader de portemonnee uit de man zijn broek. Hierbij gebruikt de straatrover zoveel geweld dat de broek van het slachtoffer kapot gescheurd wordt. De overvaller is met de buit het portiek uitgelopen. In de weggenomen portemonnee zaten enkelen honderden euros. De Stadjer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: opsporing Noord levert 11 tips op
De uitzending van opsporing Noord gisteravond heeft elf tips opgeleverd. Alle tips zullen door de politie worden onderzocht. Een aantal reacties worden door de politie als interessant omschreven.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)