Actueel

Bezwaren tegen vergunning voor Oerol-festival afgewezen (gemeente Terschelling)

Bron: Rechtbank Leeuwarden

Datum actualiteit: 13-11-2002

Op Terschelling vindt jaarlijks het Oerol-festival plaats. In 2001 heeft de gemeente een vergunning verleend voor een zestal voorstelling op een noodcamping. De eigenaar van een nabijgelegen vakantiewoning is bij de rechtbank in beroep gekomen tegen deze vergunning, omdat hij zich hierdoor in zijn woongenot beperkt voelt.

In haar uitspraak van 11 november 2002 heeft de rechtbank deze bezwaren van de hand gewezen. Oerol is een jaarlijks terugkerend evenement, dat plaatsvindt op een groot aantal locaties verspreid over het eiland en dat een aanzienlijke economische en maatschappelijke betekenis heeft voor de bewoners van Terschelling. De rechtbank is van mening dat voor de voorstelling op de noodcamping voldoende maatregelen zijn getroffen om overlast te voorkomen, zodat de gemeente terecht een vergunning hiervoor heeft afgegeven.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF0330

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9687&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...id=9687&i=32&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=9687&i=&ti= .