VANDENENDEFOUNDATION

Jeroen Krabbé gids in documentaireserie Nederlands Theater

Jeroen Krabbé is gids in unieke documentaireserie over het Nederlands theater

In opdracht van de VandenEnde Foundation en de AVRO is het productiebedrijf IdtV-Dits vandaag gestart met de opnamen voor een twaalfdelige documentaireserie over de geschiedenis van het Nederlands theater.
Aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten en interviews met bekende acteurs en theatermakers, voert acteur en filmmaker Jeroen Krabbé de kijker door de rijke theatertraditie in ons land, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Zo wordt ondermeer een beeld gegeven van de legendarische Nederlandse acteursfamilies, de Aktie Tomaat en de gevolgen daarvan, de grote theaterregisseurs en de opkomst van het cabaret en de musical.

De documentaireserie is een initiatief van de VandenEnde Foundation die hiermee streeft naar een grondige en voor een breed publiek toegankelijke audiovisuele geschiedschrijving van het Nederlands theater.
De afzonderlijke delen van de serie worden geregisseerd door de ervaren documentairemakers Ger Poppelaars, Leo de Boer, Hans Pool en Noud Holtmans. Ireen van Ditshuyzen is superviserend eindredacteur. Vanaf eind 2003 zal de AVRO de serie uitzenden. Voor middelbare scholen wordt een speciale versie ontwikkeld die geschikt is voor het cultuuronderwijs.

Voor nadere informatie:
VandenEnde Foundation,
Ryclef Rienstra
telefoon 020-574.5076
info@vandenendefoundation.org

13 nov 02 14:21