Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 13-11-2002 Persbericht resultaten Gouden Tip (HP 16.45) Woensdag 13 november 2002

Mediabericht

1e Resultaten uitzending
De Gouden Tip
dinsdag 12 en woensdag 13 november

De Gouden Tip levert bruikbare informatie op in twee van de drie behandelde zaken

VENLO / HEERLEN De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-televisie op dinsdag 12 en woensdag 13 november, heeft in twee van de drie behandelde zaken bruikbare informatie opgeleverd.

In de uitzending werd een poging tot doodslag behandeld op een Heerlense politieman. Een scooterbestuurder reed op de drukke Geleenstraat in Heerlen met hoge snelheid in op een politieman, die daarbij gewond raakte. Tijdens en na de uitzending kwam bij de politie Heerlen zodanig bruikbare informatie binnen, dat de recherche verwacht binnen enkele dagen tot de arrestatie van een of meer verdachten te kunnen overgaan.

In de bedreigingszaak van een Roermondse winkelier kwamen meerdere tips binnen, waarin dezelfde naam van een verdachte werd genoemd. In de uitzending waren bewakingsbeelden getoond van een jongeman die de winkelier met de dood had bedreigd. De recherche is nu bezig te onderzoeken of de genoemde naam ook daadwerkelijk bij de bewakingsbeelden past. Als dat het geval blijkt te zijn, is ook hier een aanhouding te verwachten.

Op de taxiroof op de autosnelweg A73 tussen Venray en Grubbenvorst kwamen geen tips binnen. Het rechercheteam overweegt nu de zaak aan te bieden bij het landelijk opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.