ROBECO NEDERLAND BV

Interimdividend Robeco Divirente

Rotterdam, 13 november 2002
PERSBERICHT


De directie van Robeco Obligaties DividendFunds N.V. zal voor Robeco Divirente over het boekjaar 2002 een interimdividend beschikbaar stellen van EUR 1,08 per aandeel (vorig jaar EUR 1,28).

De hoogte van het dividend wordt vooral bepaald door enerzijds het verloop van de rente-inkomsten op de beleggingsportefeuille en anderzijds door het verloop van het aantal uitstaande aandelen. Een en ander resulteert nu in een interimdividend ter hoogte van EUR 1,08. Dit betekent een uitkering van 4,4% van de koers op 11 november.

Het aandeel Robeco Divirente wordt vanaf 15 november a.s. ex-dividend genoteerd aan de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam. Het dividend wordt betaalbaar gesteld op 22 november a.s.

Robeco Divirente is een beleggingsfonds van Robeco dat er naar streeft om jaarlijks dividend uit te keren, in 2000 was de uitkering 4,4% en in 2001 5,1%. Het fonds belegt wereldwijd in obligaties met een beperkt risico, waarbij de nadruk ligt op vastrentende waarden luidende in euro's. Het beheerde vermogen bedraagt thans EUR 934 miljoen.
De koers van Robeco Divirente bedroeg ultimo 2001 EUR 23,80. Op 11 november 2002 was deze EUR 24,78. Dit geeft tot dusver dit jaar een beleggingsresultaat van 4,1%. Over het gehele jaar 2001 bedroeg het resultaat 5,3%.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere klanten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco, is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen, zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl

13 nov 02 17:47