Nederlands Uitgeversverbond

Aankondiging voorlichtingsbijeenkomst

DISTRIBUTIE EN POSTMARKT op 13 november 2002

Aan het Europese beleid om (op termijn) de nationale postmarkten te liberaliseren wordt in ons land steeds meer invulling gegeven.

In de afgelopen tijd hebben nieuwe aanbieders van postdiensten zich op de Nederlandse postmarkt aangediend, zoals Mailmerge en SANDD. De ontwikkelingen lijken in een stroomversnelling te raken nu Wegener (Interlanden Spreigroep) en Deutsche Post een samenwerkingsverband hebben aangekondigd op het gebied van de postbezorging.
Er verandert dus veel op de postmarkt, waardoor er een einde lijkt te komen aan de nog steeds dominante positie van TPG Post.

Door genoemde ontwikkelingen hebben het NUV en het KVGO het plan opgepakt om voor de leden een gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomst te organiseren.
Deze heeft tot doel de leden te informeren over de nieuwe mogelijkheden die zich (op termijn) op de postmarkt (zullen) aandienen op het gebied van de distributie van periodieken, boeken, direct mail en andere poststukken. Op die manier wordt tevens tegemoetgekomen aan het verzoek van genoemde nieuwe aanbieders om een presentatie te kunnen verzorgen voor uitgevers en drukkers.

De bijeenkomst vindt plaats op de middag van 13 november 2002 in het Planetarium Gaasperplas te Amsterdam Zuidoost.

Reserveert u deze middag alvast in uw agenda. De uitnodiging voor deze bijeenkomst, het programma en het inschrijvingsformulier zullen tijdig aan de leden worden toegezonden.