Gemeente Sneek


Start stadsbus

START STADSBUS SNEEK Woensdag 13 november 2002 om 11.30 uur is het zover. Dan gaat de DRA-stadsbus in Sneek van start. Eerst is er in de Waltakamer van het stadhuis een feestelijke bijeenkomst met toespraken, maar om 11.30 uur precies onthult de heer J.J. Dijkstra, voorzitter van de Vereniging Sneeker Zakenlieden tegenover het stadhuis de eerste opstapplaats van de stadsbus. De opstapplaats staat bij de Fortis bank. Vervolgens zorgen Henk Heikema van der Kloet (directeur Woningstichting De Wieren), Gerard Berkhout (voorzitter stichting Door Recreatie Actief) en Andries Ekhart (wethouder gemeente Sneek) er persoonlijk voor dat de eerste passagiers op ludieke wijze naar huis worden gebracht.Deze 'thuisbrengers' zijn vertegenwoordigers van de organisaties die het initiatief namen tot de DRA-stadsbus. De nieuwe DRA-stadsbus maakt het mogelijk om bijna dagelijks met een bus vanuit de buitenwijken van Sneek naar de binnenstad te rijden en tijdens bezoekuren naar het Antoniusziekenhuis en het verpleeghuis Ielânen. En terug. Op dinsdag, donderdag en zaterdag rijdt de bus 's morgens naar het centrum en op woensdag en vrijdag gebeurt dat 's middags.Het ziekenhuis en de Ielanen worden op maandag, woensdag, vrijdag en zondag tijdens bezoekuren aangedaan. De DRA-stadsbus biedt veel mensen die niet over eigen vervoer beschikken en niet zo mobiel zijn, de mogelijkheid boodschappen in het centrum te doen en de bibliotheek of andere voorzieningen in de binnenstad te bezoeken.
De bus legt verschillende routes af, vanuit Sneek Noord, Sneek Zuid en Sneek West. De DRA-stadsbus rijdt alleen op verzoek. Wie er gebruik van wil maken moet zich minimaal één uur van tevoren aanmelden via telefoonnummer (0515) 41 18 11.
De prijs per rit bedraagt 1,50. Bonnenboekjes met 10-rittenkaarten zijn op verschillende plaatsen te koop, onder andere bij de Poort, de Frissel, Thuishotel (tel. 0515 - 46 12 34) en het NS-station. De prijs van het bonnenboekje is 15,--.
De stadsdienst is opgezet door de gemeente Sneek en Thuishotel met ondersteuning van de Stichting DRA (Door Recreatie Actief).De uitvoering is in handen van Taxicentrale Zuidwest Friesland.