Politie Twente


Resultaten gordelcontroles politie Twente

Controles van maandag t/m woensdag
95% Van de bestuurders en passagiers in de autogordel buiten de bebouwde kom is een doelstelling die waarschijnlijk niet wordt gehaald.
De hele week staat in het teken van het dragen van de autogordel en de controle hierop. Van 11 t/m 13 november hebben in de regio Twente 27 controles plaats gevonden zowel binnen als buiten de bebouwde kom van de Twentse gemeenten. In totaal werden 1740 bestuurders van voertuigen gecontroleerd, waarvan er 300 geen gordel droegen. Binnen de bebouwde kom draagt ongeveer 80% de gordel, terwijl dit buiten de bebouwde kom ca 87% bedraagt. Een opvallende score werd gehaald in Almelo en Enschede. Daar werden bij een controle2 op dinsdag 12 november resp. 12 van de 29 en 16 van de 28 bestuurders bekeurd.
De provinciale actie is gestart op zaterdag 9 november en zal nog duren tot en met 15 november. Bij een aantal controles zijn ook de vrijwilligers van 3VO aanwezig om bestuurders van de nodige informatie te voorzien. Bestuurders die zich aan de regels houden worden beloond met een kleine attentie.
Bij de controles zijn ook nog diverse andere verkeersovertredingen geconstateerd zoals niet handsfree bellen (3x), geen rijbewijs, bestuurder van een bromfiets die jonger is dan 16 jaar, inhalen over een doorgetrokken streep, geen correcte verlichting, geen helm dragen en onnodig geluid veroorzaken.



053-4555637.

>







V O O R B E H O U D
Dit bericht is van persoonlijke aard en uitsluitend bedoeld voor de
geadresseerde. De Politie Twente is derhalve niet verantwoordelijk voor de
inhoud en wijst bij voorbaat elke vorm van aansprakelijkheid als gevolg van
geleden schade door dit bericht af.

D I S C L A I M E R
This message is personal and is intended solely for use by the individual or
entity to whom it is addressed. Politie Twente takes no responsibility for
its content and shall not accept any liability whatsoever for damage
resulting from the use of this message.