Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-11-2002
Berichten van woensdag op donderdag
Martin Panman 0592-383211

Alcomobilist ligt dwars

HOOGEVEEN Woensdagavond reed een 42 jarige automobilist uit Hoogeveen een hek omver aan de Neptunus. De man stonk naar alcohol en weigerde een blaastest te ondergaan. Toen hij werd aangehouden, pleegde de man verzet. Er ontstond een vechtpartij tussen de man en de beide politieagenten. Ook de vele omstanders bemoeiden zich er mee en werkten de politie tegen. Met assistentie van nog een aantal agenten, werd de dronken automobilist overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau weigerde hij een blaas proef. De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn en is inbeslaggenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voor het plegen van verzet en het weigeren van een blaasproef krijgt de man een proces-verbaal.

Proefrijder komt niet terug

MEPPEL Woensdagmiddag wilde een onbekend gebleven man een proefritje maken in een Saab Cabrio. Van een garagehouder aan de Parallelweg kreeg de man toestemming voor de rit. Tot op heden is hij echter niet terug gekeerd. De gedupeerde garagehouder doet aangifte.

Ergerlijke mishandeling

ASSEN In Assen deed woensdagmiddag een 54 jarige man uit Assen aangifte van mishandeling. De Assenaar stond bij de Primafoon in Assen toen er twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk in de winkel kwamen. Een van deze mannen haalde een stapel telefoonkaarten achter de toonbank weg en stopte die onder zijn jas. Toen beide mannen de winkel wilden verlaten maakte de Assenaar er een opmerking over en riep een medewerker van de Primafoon. De verdachte haalde vervolgens de kaarten onder zijn jas vandaan, legde die op de toonbank en beiden verlieten daarna de winkel. Even later verliet ook de Assenaar de winkel en liep naar zijn auto, die op de Brink stond. Daar werd hij opgewacht door beide dieven, die hem vervolgens mishandelden. Met een metalen voorwerp kreeg hij klappen op zijn hoofd, en hij werd geschopt en geslagen. Vervolgens renden beide mannen weg in de richting van de Singelpassage. De politie stelt een verder onderzoek in.

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN Vannacht is bij een controle op de Europaweg is een 18 jarige jongen aangehouden, omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. De jongen uit Groningen verklaarde bezig te zijn met rijlessen en had stiekem de auto van zijn vader geleend. De jongen kreeg een boete en mocht niet verder rijden. De auto is door de moeder van de jongen opgehaald.

Inbraak in tussenwoning

HOOGEVEEN Op 13 november is in een tussenwoning in Het Anker ingebroken in een tussenwoning. De inbrekers hebben toegang in het huis gekregen door het slot te forceren. Uit het huis zijn o.a. sieraden, een rijbewijs en een kentekenbewijs meegenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Door routekaart in de sloot

EMMEN Gisterochtend is een man die op de N34 reed in de sloot gereden. De 39 jarige bestuurder uit Ede ging via de frieslandroute de N34 op richting Coevorden. Tijdens het rijden keek hij op de kaart en raakte op de verkeerde weghelft. Een vrachtwagen die hem tegemoet reed seinde met zijn lichten waarop de man een ruk aan zijn stuur gaf om weer op de goede weghelft te komen. De man kwam in de slip en belande in de sloot. De rechterkant van de auto was flink beschadigd. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.