Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-11-2002
1e Persbericht 14 november 2002




Helmond: Verkeerscontrole
Gisterenavond is er op verschillende plaatsen in de stad verlichtingscontrole gehouden. Er zijn 23 bestuurders bekeurd vanwege de verlichting. 3 bromfietser kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm. 2 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Budel: Verkeerscontrole
Gisteren tussen 15.30 uur en 21.30 uur is er op het Capucijnerplein een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden de navolgende bekeuringen uitgeschreven; 1) 2 x voor het rijden zonder gordel 2) 1 x voor het rijden zonder helm 3) 1 x voor het rijden besturen van een personenauto terwijl men nog geen 18 jaar is 4) 1 x voor het rijden op een bromfiets zonder dat men 16 jaar is 5) 1 x voor het rijden op een onverzekerde bromfiets 6) 1 x voor het rijden op een bromfiets met een open uitlaat en zonder licht.

Eersel/ Bladel/Reusel/ Bergeijk: Verkeerscontrole In de gemeenten in de Kempen is gisterenavond een verkeerscontrole gehouden. Er zijn in het totaal 126 mensen gecontroleerd waarvan er 19 een proces-verbaal voor de verlichting kregen. Een bestuurder kreeg een proces verbaal voor het overschrijden van de snelheid.

Hapert: Aanhouding na valsheid in geschrifte
Gisterenmorgen is op de Loonseweg een 26-jarige vreemdeling aangehouden. De man stond gesignaleerd voor valsheid in geschrifte. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na beroving
Woensdagmiddag om 14.20 uur is op de Deken van Somerenstraat een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de middag een 81-jarige vrouw op de Boschdijk, met geweld van haar tas te hebben beroofd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging en mishandeling Een 22-jarige Eindhovense is vanmorgen om 01.10 uur op het Baekelandplein aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht, kort ervoor een politieman in burger te hebben bedreigd en geschopt. De politieman, die zich had gelegitimeerd en wilde bemiddelen in een conflict wat de vrouw met enkele naderen had, werd plotseling door de verdachte bedreigd en mishandeld. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Deurne: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Dr. H. van Doorneweg is tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagmorgen 01,45 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door verbreking van aan raam. Uit het bedrijf is een digitale camera weggenomen.

Valkenswaard: Vier verdachten aangehouden
Bij een controle van een personenauto vanmorgen om 03.18 uur op de Oranje Nassaustraat, zijn vier mannen van 21,21,24 en 20 jaar oud, allen woonachtig in Tilburg aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachten in het bezit waren van diverse inbrekerswerktuigen. In de auto is verder een bivakmuts aangetroffen. De vier verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld. De inbrekersspullen en de auto zijn voor onderzoek inbeslaggenomen,.

Eindhoven: Verlichting fietsers gecontroleerd
De politie heeft woensdagavond op de Stratumsedijk, de Aalsterweg , de Hoogstraat en de Gestelsestraat een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op de verlichting van de fietsen. Bij 31 fietsers was de verlichting van hun rijwiel niet in orde en zij kregen een bekeuring.

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagavond is op de Raiffeisenstraat een blauwe BMW 325i coupe E2 met het kenteken 20-JD-VT gestolen.

Valkenswaard: Verlichtingcontrole
In Valkenswaard zijn woensdagavond op de Pastoor Heerkensdreef, de Geenhovenseweg, de Nieuwe Waalreseweg, de Dommelseweg en de Luikerweg verkeerscontroles gehouden waarbij speciaal werd gelet op de verlichting van fietsen. Er zijn vijf fietsers op de bon gezet.

Nuenen: Inbraak woning
Tijdens een inbraak in een woning aan de Cantersakker in Nuenen zijn een laptop en enkele Cds gestolen. De inbreker sloeg toe tussen 12.00 en 23.00 uur. De achterdeur werd opengebroken.

Valkenswaard: Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning in Valkenswaard zijn een nog onbekend aantal sieraden gestolen. De inbreker brak op de eerste verdieping van de woning een raam open. Hij ging aan de haal met de sieraden. De inbraak werd woensdag gepleegd tussen 18.30 en 23.30 uur.

Geldrop: Diefstal uit vrachtauto
Donderdagmorgen rond 0.10 uur hebben onbekende mannen ingebroken in een vrachtauto die stond geparkeerd op parkeerplaats de Meelakkers aan de A67 onder Geldrop. Op drie plaatsen werd het dekzeil van de vrachtauto kapotgesneden en enkele dozen van de lading werden er uit gepakt en geopend. Er zaten jeu de boules ballen in maar die werden door de daders achtergelaten. Ze hebben een doos met een nog onbekende inhoud meegenomen. De chauffeur van de vrachtauto werd rond middernacht wakker en hoorde de dieven bezig. Hij zag nog juist drie mannen in een auto springen en er vandoor gaan.

Bladel: Motorrijder breekt been
Een 27-jarige man uit Bladel heeft donderdagmorgen rond 0.45 uur zijn been gebroken toen hij met zijn motor op De Rotten in een sloot terecht kwam. De man reed kwam uit de richting van de Ganzestraat. In een bocht raakte hij door nog onbekende oorzaak in de berm en daarna in de sloot. De man is met een open beenbreuk naar een ziekenhuis gebracht.