Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.15 uur) Donderdag 14 november 2002

Stein, gewond bij verkeersongeval.

Woensdag 13 november 2002 heeft op de Langhaagweg te Stein een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfietser en een geparkeerde personenauto. De bromfietser liep een gebroken been op. De 16 jarige bromfietser uit Spaubeek reed woensdagavond kort voor 19.00 uur over de Langhaagweg te Stein waar hij een geparkeerde personenauto niet zag staan. De bromfietser reed tegen de geparkeerde personenauto aan waardoor hij ten val kwam en gewond raakte. Met beenletsel en diverse schaaf- en snijwonden werd het slachtoffer door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard waar een gebroken bovenbeen waar geconstateerd. De 16 jarige bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Zowel de geparkeerde personenauto als de bromfiets liepen schade op. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwstadt, autobrand.
Woensdagmiddag 13 november 2002 omstreeks 17.20 uur is Op de Baan te Nieuwstadt een auto in brand geraakt. De bestuurster bemerkte tijdens het rijden dat er rook onder de auto vandaan kwam en bracht daarop haar auto in de berm tot stilstand. Zij verliet haar auto. De gewaarschuwde politie en brandweer kwamen daarop meteen ter plaatse. Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten rookte de auto enorm en schoten de vlammen al uit het motorcompartiment naar buiten. De brandweer bluste de brand maar kon niet vorkomen dat het motorcompartiment zware schade opliep. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Sittard, woning inbraak.
Woensdagavond 13 november 2002 heeft tussen 20.30 en 23.00 uur in een woning aan de Eisenhowerstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De voordeur van de woning bleek opengebroken te zijn. In de woning werden kasten en laden doorzocht waarvan de inhoud over de grond werd gegooid. Ontvreemd werden de televisie, een dvd-recorder en de telefoon van de bewoner. Hij heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Elsloo, autokrakers aangehouden.
Donderdagmorgen 14 november 2002 heeft de politie twee autokrakers vrijwel op heterdaad aangehouden. De gestolen autoradio hadden zij nog in hun bezit. Het tweetal is in de loop van vandaag in verzekering gesteld.
Een getuige zag vanmorgen omstreeks 01.00 uur dat twee onbekende jongens op de Aronskelk te Elsloo aan een auto aan het voelen was. Kort daarna gebeurde ditzelfde, maar nu aan de auto van de getuige. Deze waarschuwde daarop de politie en verjoeg het tweetal door ze aan te spreken. Het tweetal pakte hun biezen en fietste snel weg. De gewaarschuwde politie stelde daarop meteen een onderzoek in. Bekend met het signalement van het tweetal werd in de omgeving gezocht en werd het tweetal aangetroffen op de Burgemeester Eussenstraat. Daar werden zij gecontroleerd. In een rugzak die het tweetal bij zich droeg trof de politie een autoradio aan. Het tweetal werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar bekende het tweetal dat zij de voorbije nacht een autokraak hadden gepleegd in de buurt van Groenewald in Stein waar uit een geparkeerde personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Passat, een autoradio gestolen werd. In de politieauto liet een van beide verdachten een schroevendraaier achter die bij het plegen van de autokraak gebruikt werd. Zowel de autoradio als de schroevendraaier werden in beslag genomen. In de loop van de middag werd het tweetal in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.