Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.00 u) Donderdag, 14 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag radarsnelheidscontroles gehouden op de Caumerweg, Rennemigstraat en op de John F. Kennedylaan in Heerlen. Totaal werden daarbij 1.410 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 136 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Heerlen; aanrijding
Vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 08.30 uur vond op de Palmstraat in Heerlen een aanrijding plaats. Een 23-jarige automobilist uit Hoensbroek botste tegen fiets, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Heerlen. De vrouw sloeg plotseling linksaf waarbij de van achteren aankomende automobilist haar niet meer kon ontwijken en tegen de fiets botste. Bij de aanrijding kwam de vrouw met haar fiets ten val en raakte gewond. Zij werd met allerlei schrammen en vermoedelijk een gebroken neusbeen naar het Atriumziekenhuis in Heerlen overgebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; enorme verkeersdrukte
Heerlen heeft vanmorgen, donderdagmorgen te maken gehad met een enorme verkeersdrukte, dit als gevolg van de opening van een nieuw winkelbedrijf in de Heerlense binnenstad. Omstreeks 09.00 uur kreeg de politie al informatie dat niet alleen in de Heerlense binnenstad sprake was van flinke verkeersproblemen/drukte, maar ook dat de toegangswegen naar de Heerlense binnenstad geheel dichtslibden. Op de auto(snel)wegen A-79 en N281 (stadsautoweg) vormden zich in de richting binnenstad lange files. Omstreeks het middaguur leken de verkeersproblemen af te nemen, maar er bleef verder sprake van flinke verkeersdrukte.

Hulsberg; ingebroken
Afgelopen woensdag, tussen 10.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kloosterlaan in Hulsberg. Hoe de inbrekers de woning precies zijn binnengedrongen, is nog niet geheel duidelijk. Gestolen werden sieraden, kleding en een telefoontoestel. De politie stelt een nader onderzoek in.

Simpelveld; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Loevemicherweg in Simpelveld van een 36-jarige vrouw uit Heerlen, bleek dat de vrouw gesignaleerd stond voor totaal 14 dagen hechtenis welke zij nog moet ondergaan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij, in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten.