EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

EVO TEVREDEN OVER DOORGANG A73-ZUID

Gisteren sprak de Raad van State uit dat de nieuwe autosnelweg A73-Zuid tussen Venlo en Maasbracht mag worden aangelegd. EVO is blij met deze uitspraak. De discussie over de noodzaak van deze weg heeft al lang geleden plaatsgevonden. Het is nu hoog tijd dat deze ontbrekende schakel in de verbinding van Limburg met Oost-Nederland wordt aangelegd.

Al in 1995 werd door de Tweede Kamer en door de Minister van Verkeer en Waterstaat besloten tot aanleg van de A73 op de oostoever van de Maas. De uitvoering is echter vertraagd door een beroep van de vereniging Das en Boom, de Stichting Natuur en Milieu en de Limburgse Milieufederatie. De milieubewegingen wilden de weg liever ten westen van de Maas, onder andere omdat er dan minder natuur verloren gaat. In lijn van het jarenlange pleidooi van EVO heeft de Raad van State vastgesteld dat het verschil in schade voor de natuur tussen de oost- en westvariant van de weg niet significant is. Volgens de Raad gaat het om een afweging waarbij het maatschappelijk belang van de aanleg van deze weg de doorslag geeft.

EVO stelt al sinds jaren dat de A73 noodzakelijk is voor de doorstroming en verkeersveiligheid. EVO heeft zich dan ook met hand en tand tegen de opgetreden vertragingen verzet en iedere kans aangegrepen om de aanleg te versnellen. EVO is zeer tevreden dat de schop nu in januari 2003 de grond in kan gaan.

14 november 2002
PB 2002.57