Provincie Overijssel

Bijdrage van 500.000,-- voor restauratie natura docet

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een bedrag van 500.000,-- beschikbaar gesteld aan het provinciaal natuurhistorisch museum Natura Docet te Denekamp. Deze bijdrage is bedoeld voor het vernieuwingsplan van het museum. Hierbij gaat het met name om de restauratie en het terugbrengen in oorspronkelijke staat van het museum.

Het is de bedoeling dat er meer tentoonstellingen en exposities plaats gaan vinden in het museum en dat daarmee meer bezoekers getrokken worden. Natura Docet dient samen te gaan werken met andere, vooral cultuurhistorische, organisaties in de regio en in Enschede.

De provincie heeft een tweesporen beleid op het gebied van musea. In de eerste plaats ondersteunt zij musea en oudheidskamers in de provincie door de inzet van een museumconsulent. Ook worden er projecten uitgevoerd ter verbetering van de kwaliteit van Overijsselse musea.

Op dit moment lopen er twee projecten: het Museumregistratieproject, waarbij het gaat om de verbetering van de kwaliteit van het beheer van musea en het museuminventariseringsproject MUSIP, waarbij de collecties van musea digitaal in beeld worden gebracht. Er doen ongeveer 40 musea mee aan beide projecten. In de tweede plaats financiert de provincie twee Overijsselse musea, namelijk Natura Docet en Museumkasteel Het Nijenhuis.

Verder is de provincie bezig met het actieprogramma cultuurbereik, Blind date in Overijssel genaamd. Overijssel wil meer en een ander publiek bereiken met cultuur. In het kader van dit programma wordt tevens een onderzoek naar publieksbereik van musea gedaan, waarbij het gaat om de herkomst van museumbezoekers. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.overijssel.nl onder cultuur.

Bron: Saskia Schonewille, 038 425 1920


© 14-11-2002 Provincie Overijssel