Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 15-11-2002
persberichten vrijdagmorgen 15 november 2002 Bert Visser, 0651 - 611629

Collega Bert Peters naamt waar van 12.00 - 23.00 uur.

Duitsers in cel

EMMEN - De politie van Emmen trof donderdagnacht bij een controle, op grond van de Opiumwet op de Weerdingerstraat in Emmen een dolkmes en een geladen alarmpistool aan in de auto van een 22 jarige automobilist uit het Duitse Leverkusen. Hij en twee inzittenden verklaarden dat ze in Emmen op zoek waren naar iemand van wie ze het adres niet precies wisten. Het drietal is na voorgeleiding ingesloten.

Moeder en kind in sloot

WACHTUM - Een 34 jarige automobiliste uit Zwinderen is donderdagmiddag op de Stukdijk in Wachtum met haar auto van de weg geraakt. Ze belandde op de kop in de sloot. De vrouw liep een blauw oog, wat kneuzingen en een nat pak op. Haar drie maanden oude baby bleef droog en kwam met de schrik vrij. De vrouw was geslipt in de modder die op het wegdek was achtergebleven tengevolge van de bietenoogst. De bevuiling van het wegdek was aan weerskanten met waarschuwingsborden aangegeven.

Dronken op de weg

MEPPEL - De politie van Meppel heeft donderdagnacht een 23 jarige automobilist uit Staphorst van de weg gehaald omdat hij met dik 1 promille alcohol achter het stuur zat. De man reed bij het zien van de politieauto een zijstraat in. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

Geen verzekering, geen APK

EMMEN - Een 52 jarige automobilist uit Emmen viel donderdagvond door de mand bij een verkeerscontrole op de Batingehof in zijn woonplaats. De man kon de controlerende agenten er niet van overtuigen dat voor zijn auto een geldige WA verzekering was afgesloten. Verder was de APK datum al op 6 september van dit jaar vervallen. De man is voor beide feiten proces-verbaal aangezegd.

Bromfietsen doelwit dieven

RODEN - In Roden zijn donderdag twee bromfietsbestuurders het slachtoffer geworden van de diefstal van hun bromscooter. Een 48 jarige man had op de Albertsbaan in Roden net zijn boodschappen opgeborgen onder de buddyseat. Toen hij de winkelwagen had weggebracht zag hij er iemand op zijn brommer vandoor gaan. Het gaat bij de bromscooter om een zwart / grijze Gilera Runner met grote zwarte motortassen achterop. Opvallend is een groot embleem van Harley Davidson.

Ook een 16 jarig meisje uit Roden kwam op een minder plezierige manier van haar bromscooter af. Haar donkerblauwe Gilera Runner stond met een kabelslot geparkeerd op de Padkamp en toen ze donderdagavond even na negen uur naar huis wilde was de scooter weg.

Ramkraak drogisterij Zuidlaren

ZUIDLAREN - Donderdagnacht tegen vijf uur hebben tot nu toe onbekende daders de pui geramd van een drogisterij aan de Stationsweg in Zuidlaren. Ze zijn er vandoor gegaan met een keur aan after shaves en eau de toilettes van merken als Hugo Boss, Givenchy, Versace en van Gils. Er is vermoedelijk met de achterkant van een personenauto tegen de pui gereden. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Winkeldieven in Emmen

EMMEN - Winkelpersoneel van een drogisterij aan het Mondriaanplein in Emmen heeft donderdagmiddag nogal wat te stellen gehad met een groepje winkeldieven. Een 31 jarige vrouw is uiteindelijk aangehouden en ingesloten. Het personeel betrapte de vrouw op de diefstal van een groot aantal mascaras van 9,75 euro per stuk. Toen ze de vrouw daarop aanspraken griste een van de mannen die bij haar hoorden de tas uit haar handen en ging er hardlopend vandoor. Omdat de vrouw geen papieren bij zich had en tot twee keer toe een andere naam opgaf was haar identiteit moeilijk vast te stellen. Ze is in verzekering gesteld.

Overval man Ruinen

RUINEN - Een 59 jarige inwoner van Ruinen heeft bij de politie aangifte gedaan van een gewapende overval. De man zou donderdagavond in een zomerhuisje aan de Gijsselterweg in Ruinen overvallen zijn door wat hij noemde vier Noordafrikanen. De mannen zouden hem onder bedreiging met een mes zijn bankpasje en zijn autosleutels afhandig hebben gemaakt. Een van het viertal zou met het pasje van het slachtoffer geld gepind hebben bij de SNS bank in Ruinen. Toen dat gelukt was zou het viertal er met de zwarte Opel Kadett vandoor zijn gegaan. Het slachtoffer lieten ze, vastgetaped op een stoel, achter. De man verklaarde dat hij zich ondanks de tape had weten te bevrijden en hulp had gehaald op het naastgelegen AZC.