Gemeente Ede

Wethouder Jonker ontvangt eerste exemplaar Edese Kunstkalender

Op 14 november 2002 heeft wethouder Jonker van cultuur het eerste exemplaar van de Edese Kunstkalender ontvangen uit de handen van de heer G.F. Wesenhagen, voorzitter van de Commissie Beeldende Kunsten Ede.

De kalender is samengesteld door de heer Jaap Bremer, kunsthistoricus en oud-medewerker van het Kröller-Müller Museum. De heer Bremer heeft de diverse kunstenaars persoonlijk bezocht. Hij heeft uiteindelijk zes kunstenaars voor de kalender van dit jaar geselecteerd en in hun atelier twee kunstwerken uitgezocht voor op de kalender.

De kalender telt dertien bladen (inclusief het voorblad) met afbeeldingen van zes Edese kunstenaars (drie schilders en drie beeldhouwers):

* Marcel Verbrugge (schilderijen)

* Karel Loman (schilderijen)

* Ben Manusama (schilderijen)

* Ine Boeijen (schilderijen en beeldhouwwerk, op deze tentoonstelling alleen schilderijen)

* Paul Mopah (beelden: brons)

* Gerrit Langedijk (o.a. beelden: brons , marmer en messing)
De kalender is voor 10,00 te koop bij de VVV, het Cultuurpunt in Cultura, Atelier Loman, Huis Kernhem, de boekhandelaren in Ede en de buitendorpen en bij de afdeling Communicatie van de gemeente Ede (ingang Bergstraat 4). De oplage bedraagt 700 exemplaren.

Werk van de geselecteerde kunstenaars is tot 13 januari 2003 te bewonderen in de expositieruimte van het Raadhuis, Bergstraat 4 in Ede. De kunstwerken die op de kalender staan zijn bovendien vanaf 20 november te bekijken op www.ede.nl.