Politie Gelderland-Midden

Duiven, autogordelcontrole bij school: geen bekeuringen Publicatiedatum: 15-11-2002

Controle op autogordelgebruik onder ouders en verzorgers die hun kinderen met de auto naar school brengen lijken vrucht af te werpen. Eerder controleerde de politie al bij een school in Duiven op het gebruik van de autogordel en kinderbeveiligingszitjes. Dat leverde toen in twintig minuten tijd 15 bekeuringen op. Donderdag was de politie tussen acht en half negen wederom paraat voor een dergelijke controle. Alle bestuurders en kinderen bleken de autogordel te dragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, snelheidscontrole bij oversteekplaats
Publicatiedatum: 15-11-2002

Tussen kwart over zeven en acht uur "s ochtends controleerde de politie donderdag bij een oversteekplaats voor fietsers en bromfietsers op de Rijksweg in Duiven. De oversteekplaats staat bekend als gevaarlijk. In september van dit jaar verongelukte een 15-jarig meisje uit Duiven nadat zij door een auto was aangereden op de oversteekplaats. Voor de politie voldoende reden om de snelheid te gaan controleren. En met succes, zo bleek: 5 bestuurders gingen in de fout en werden op de bon geslingerd. Een bestuurder maakte het helemaal te bont: hij reed de controleplaats voorbij met een snelheid van 125 km/u terwijl daar slechts 80 is toegestaan. Hij kan een boete tegemoet zien die door justitie moet worden vastgesteld. De meeste overtreders krijgen meteen te horen hoe hoog de boete is. Overschrijdingen van de maximumsnelheid tot en met 30 km/u kunnen doorgaans direct door de politie worden afgedaan. Op wegen buiten de bebouwde kom variëren de boetes tussen de 28 en 132 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, verlichtingscontrole
Publicatiedatum: 15-11-2002

Tijdens de surveillance werd door de politie donderdagavond wederom toezicht gehouden op het gebruik van verlichting onder fietsers en bromfietsers. Veel verkeer uit deze categorie bleek zich nog niet veel gelegen te zijn aan het gebruik van verlichting. Tussen kwart voor zeven en kwart voor negen 's avonds noteerde de politie 13 overtreders. De politie laat weten de komende maanden te blijven toezien op verlichting onder fietsers en bromfietsers.