Provincie Limburg

www.limburg.nl Sitemap

Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 12 november 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Voortgangsrapportage Meerjarencommunicatie Beleidsplan

Informatie: F. van Heteren afdeling Communicatie tel: (043) 389 99 54
e-mail: fah.van.heteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de voortgangsrapportage Meerjarencommunicatie Beleidsplan.


2.


Wijziging beleidsregel Projectenbudget Kunst en Cultuur onderdeel People to people en beleidsregel ACB onderdeel Publieksbereik

Informatie: M. Snijders,afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 95
e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in beginsel besloten de beleidsregels Projectenbudget kunst en cultuur en Actieprogramma Cultuurbereik aan te passen om het mogelijk te maken met een beperkte financiële bijdrage waardering te uiten voor culturele activiteiten.Over deze aanpassing wordt de vaste commissie voor welzijn, zorg en cultuur gehoord.


3.

Jaar van de Boerderij 2003

Informatie: M. Curfs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 28
e-mail: mjhw.curfs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot het instellen van een coördinatiepunt ter afstemming en stimulering van educatieve projecten en activiteiten in het kader van het Jaar van de Boerderij 2003 in de beide Limburgen.Doel van het Jaar van de Boerderij 2003 is het creëren van een breed draagvlak voor de instandhouding van de historische boerderij, de landelijke bouwkunst en het omringende cultuurlandschap. Gedeputeerde Staten hebben hiertoe opdracht gegeven aan het bureau Imagro bv te Ottersum om de coördinerende werkzaamheden uit te voeren.De kosten van deze coördinerende werkzaamheden ad 118.836,00 worden ten laste gebracht van het budget Actieprogramma Cultuurbereik, route cultuurbereik.


4.

Motie PNL-fractie d.d. 31 mei 2002 (M6) inzake muziek als integraal onderdeel van de preventie in de jeugdzorg

Informatie: P. Coenen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 92
e-mail: pgpm.coenen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in het kader van de uitvoering van voormelde motie Provinciale Staten een tussenbericht te sturen waarin zijn onder andere melding maken van een integrale benadering en aanpak.


5.

Benoeming (plv.) voorzitter en (plv.) leden Provinciale Klachtencommissie Jeugdhulpverlening

Informatie: P. Neiss-Janssen, afdeling Zorg tel. (043) 389 73 80
e-mail: pce.neiss@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten omop grond van artikel 49 lid 2 Wet op deJeugdhulpverlening en de VerordeningProvinciale Klachtencommissie Jeugd-hulpverlening mevrouw prof. mr.W.R. Luijten-Meijer als voorzitter en mevrouw mr. M.J.H.A. Venner-Lijten alsplaatsvervangend voorzitter te benoemen van de Provinciale Klachtencommissie Jeugdhulpverlening voor een periode van maximaal 4 jaar. Tevens hebben Gedeputeerde Staten dehuidige (plaatsvervangend) leden vooreen periode van maximaal 4 jaar herbenoemd.


6.

Beantwoording vragen Vaste Commissie Welzijn, Zorg en Cultuur d.d. 1 november jl. inzake toekomstscenario Stichting Monumentenhuis Limburg

Informatie: T. Oberndorff, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 73 63
e-mail: tmma.oberndorff@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten beantwoorden de vragen de de Vaste Commissie Welzijn, Zorg en Cultuur inzake het toekomstscenario van het Monumentenhuis Limburg, mede onder verwijzing van recente brieven van het Monumentenhuis Limburg en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.


7.

Beslissing op bezwaar Kirkels Transportbedrijf B.V. tegen dwangsombesluit

Informatie: S. Houben, afdeling Handhaving tel. (043) 389 74 08
e-mail: sme.houben@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het bezwaar van H. Kirkels Transportbedrijf B.V. deels niet-ontvankelijk en deels gegrond te verklaren. Tegelijkertijd hebben Gedeputeerde Staten besloten eerdergenoemd dwangsombesluit in zijn geheel te herroepen.


8.

Voortgangsrapportage 2 Reconstructie Noord- en Midden-Limburg

Informatie: W. van Galen, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 73 10
e-mail: wcc.van.galen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van een tweede voortgangsrapportage over de reconstructie Noord- en Midden-Limburg.In de rapportage worden de belangrijkste inhoudelijke werkzaamheden in de periode september en oktober 2002 weergegeven en is een tijdsplanning opgenomen.De rapportage wordt ter kennisname naar de Vaste Commissie voor Milieu en Agrarische Zaken gezonden. Tevens wordt de Reconstructiecommissie advies gevraagd inzake de kritische factoren aangaande de tijdsplanning.


9.

Vragen ex art. 21 RvO van de heer Zwijnenberg (VVD) inzake Symbiose

Informatie: J. Leurs, afdeling Cultuur en Sociale ontwikkeling tel. (043) 389 70 98
e-mail: jfp.leurs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de heer Zwijnenberg (VVD-fractie) vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven onder meer aan dat uitgangspunt van provinciaal beleid blijft dat Symbiose zich zal ontwikkelen tot een zelfstandige en slagvaardige maatschappelijke onderneming die per 01-01-2004 in de markt staat. Een recente krantenpublicatie, waarin van een ander scenario wordt uitgegaan, wordt in dit licht prematuur geacht. Gedeputeerde Staten achten het verder niet mogelijk een miljoenenbesparing te realiseren door het opheffen van Symbiose zonder nadelige gevolgen op het terrein van welzijn, zorg en cultuur. Het door Provinciale Staten ingezette beleid wordt nog steeds door het volledige college van Gedeputeerde Staten onderschreven.


10.

Opdrachtverlening regionale verbijzondering provinciaal businessplan openbaar bibliotheekwerk regio Parkstad Limburg

Informatie: J. Smeets, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 94
e-mail: jjam.smeets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de Gemeente Kerkrade de opdracht te verlenen voor de regionale verbijzondering, van het provinciaal businessplan voor openbare bibliotheken, in de Regio Parkstad Limburg.


11.

Opdrachtverlening regionale verbijzondering provinciaal businessplan openbaar bibliotheekwerk regio Noord- en Midden-Limburg

Informatie: J. Smeets, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 94
e-mail: jjam.smeets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de Regio Noord- en Midden-Limburg de opdracht te verlenen voor de regionale verbijzondering van het provinciaal businessplan voor openbare bibliotheken, in de Regio Noord- en Midden-Limburg.


12.

Technologie thuis fase 1

Informatie: T.Voncken, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 85
e-mail: tpl.voncken@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het verlenen van een bijdrage ad. 60.000,00 voor het project Technologie thuis fase 1. Deze fase is gericht op de planontwikkeling voor een viertal pilotprojecten, het opzetten van een systeem voor kennismanagement en kennistransfer.


13.

Bijdrage Interreg IIIA project INeurope Life Sciences

Informatie: J. Maatjens, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 72 68
e-mail:
jppm.maatjens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een bijdrage uit het Interreg IIIA programma Euregio Maas-Rijn van 807.299,32 ten behoeve van het project INeurope Life Sciences en met een bijdrage van 103.777,14 ten behoeve van de cofinanciering van de Universiteit Maastricht in dit project uit de door het Ministerie EZ aan de provincie Limburg ter beschikking gestelde cofinancieringsmiddelen t.b.v. economische, structuurversterkende Interreg IIIA projecten in de EMR.


14.

Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw Muys (VVD) en de heer Koopmans (CDA) over de financiering A2

Informatie: F. van Heteren, afdeling Communicatie tel. (043) 389 99 54
e-mail: fah.van.heteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw Muys (VVD) en de heer Koopmans (CDA) over de financiering A2 vastgesteld.


15.

Besluit van Gedeputeerde Staten op het verzoek van ENCI-STOP een en ander om intrekking van de vergunning GWW aan ENCI van 1993

Informatie: J. van der Veer, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 77 27
e-mail: jl.veer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om naar aanleiding van de brief van 23 augustus 2002 namens de Stichting ENCI-STOP, en mede namens de Vereniging tot Redding van de Sint Pietersberg, de Werkgroep Jekerdal en de Milieugroep Sint Pieter, NIET in te gaan op het verzoek om de op 6 juli 1993 aan ENCI-Maastricht BV verleende vergunning Grondwaterwet met onmiddellijke ingang in te trekken.


16.

Vaststelling aanpassing ontwerpbeleidsnotitie Actief Bodembeheer Maas

Informatie: F. van Lissum, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 74 37
e-mail: fwj.van.lissum@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de ontwerp- beleidsnotitie Actief bodembeheer Maas (ABM) aangepast naar aanleiding van de binnengekomen reacties. ABM geeft de milieuhygiënische voorwaarden voor het omgaan met de verontreinigde grond die uit de Maas komt.


17.

POL Regio- overleg Roermond, Peel- Noord en Maastricht

Informatie: R. Lodewick, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 74 81
e-mail:
rgmgj.lodewick@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de ambtelijk in overleg met de regio's voorbereide - agenda's voor het volgend bestuurlijk overleg over de uitvoering van het POL in de regio's Roermond, Peel-Noord en Maastricht.


18.

Stand van zaken BOM+ met betrekking tot proces en hoofdlijnen van de inhoud

Informatie: L. van Damme, afdeling Ruimtelijke Inrichting Noord tel. (043) 389 76 00
e-mail: la.van.damme@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het proces en de contouren van de inhoud van de POL-uitwerking Integrale kwaliteitstoets voor agrarische bedrijven via BOM+ vastgesteld.


19.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heren Claessens en Vrehen van het CDA over gebiedscommissies Grensmaas

Informatie: G. Hermans, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 42
e-mail: gjp.hermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten geven bij de beantwoording van de vragen aan hoe de stand van zaken is van de totstandkoming van gebiedscommissies voor het Grensmaasproject.


20.

Voortgangsrapportage 3e kwartaal 2002 Bottleneck-Infra Pakket en MIT-pakket

Informatie: P. Driessen, afdeling Infra-Projecten tel: (043) 389 99 31
e-mail: plm.driessen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de voortgangsrapportage over het 3e kwartaal 2002 van de twee infrastructurele projecten, Bottleneck-Infra Pakket en MIT-pakket ter kennisneming aan de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat gestuurd.


21.

Opdrachtverstrekking aan BVA B.V. te Raalte

Informatie: R. Schreiber, afdeling Mobiliteit tel.: (043) 389 75 88
e-mail: r.schreiber@prvlimburg.nl

Met toepassing van het gestelde onder 2.3, sub g van de nadere aanbestedingsregels verstrekken Gedeputeerde Staten opdracht aan BVA B.V. te Raalte om het provinciaal conversieprogramma voor verkeersmodelgegevens te actualiseren en toe te passen op het Nieuw Regionaal Verkeersmodel Limburg (NRM) 2.0


22.

Project Traffic Informers

Informatie: R. de Wever, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 76 84
e-mail: rca.de.wever@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Institute for Traffic Care (ITC) een aanvullende subsidie verleend ad. 49.715,00 voor het project Traffic Informers. Gehandicapte verkeersslachtoffers confronteren leeftijdgenoten met de gevolgen van een verkeersongeval. Zij krijgen daarvoor een training. ITC verzorgt de projectleiding, hogeschool Zuyd de inhoudelijke coördinatie. Vanwege de enorme vraag worden er in 2002 niet 50 maar 150 presentaties door Traffic Informers op scholen gehouden.


23.

Public Promotion Openbaar Vervoer

Informatie: E. Schiffeleers, afdeling Mobiliteit tel: (043) 389 77 76
e-mail: elm.schiffeleers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in het kader van Public Promotion Openbaar Vervoer de projecten 'buscampagne' en 'huis aan huis blad' uit te voeren.


24.

Vragen van statenlid de heer P. Wessels (D66) over vergunning vliegveld Laarbruch

Informatie: M. van Ginderen, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coordinatie tel. (043) 389 73 68
e-mail: mrc.van.ginderen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben geantwoord op vragen van statenlid de heer P. Wessels van D66 inzake legeskosten voor bezwaren die worden afgewezen met betrekking tot de vergunning voor civiel luchtvaartgebruik van het vliegveld Laarbruch.


25.

Duurcontract training Interactieve beleidsvorming

Informatie: J. van Sambeek, afdeling Personeel en Organisatie tel. (043) 389 72 01
e-mail: jgw.van.sambeek@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het duurcontract met bureau Accanto voor het verzorgen van trainingen Interactieve beleidsvorming met vier jaar te verlengen.


26.

Herziening waterschapsbestel in Limburg

Informatie: H. ter Heegde, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 32
e-mail: hj.ter.heegde@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het ontwerpbesluit tot herziening van het waterschapsbestel vast te stellen en voor te leggen aan Provinciale Staten.


27.

Stand van zaken Interreg IIIA Euregio Maas-Rijn en de projecten voor de 4e Stuurgroep op 22 november 2002

Informatie: A. Nilsen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 73 03
e-mail: alj.nilsen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de stand van zaken in het kader van het Interreg IIIA Programma Euregio Maas-Rijn en van de vijf projecten (Ineurope Life Scienses, Sint Pietersberg, Regional Vermarktung, Eifel Ardennen Marketing Büro) die op de agenda staan van de vergadering van de Stuurgroep Interreg (vierde ronde) van de Euregio Maas-Rijn.


28.

Vragen ex art. 21 RvO van de heer Hermans (CDA) inzake pluslocaties

Informatie: P. Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 75 10
e-mail:phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen vastgesteld.


29.

Vaststelling en publicatie geactualiseerde natuurcompensatie regeling

Informatie: T.Mulder, afdeling Groen tel. (043) 389 74 12
e-mail: tjd.mulder@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten op basis van de ontvangen inspraakreacties de provinciale beleidsregel natuurcompensatie in bijgevoegde, gewijzigde vorm vast te stellen.De wijzigingen behelzen een betere definitie van het begrip 'sterk bedreigde soorten' en uitbreidingen van de toelichting bij de beleidsregel; met name ten aanzien van uitvoeringstechnische aspecten. De geactualiseerde beleidsregel zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden in het Provinciaal Blad.


30.

Principe-standpunt Rood voor Groen-experiment Schandelose Heide

Informatie: S.Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel. (043) 389 74 20
e-mail: sm.kupers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten staan in beginsel positief tegenover realisering van het nieuwe landgoed Schandelose Heide in de gemeente Arcen en Velden. Dit is een Rood voor Groen-experiment. Initiatiefnemers en gemeente zijn hierover per brief bericht.


31.

Aanvullende opdrachtverlening ten behoeve van Rood voor Groen

Informatie: S. Kupers, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel. (043) 389 73 62
e-mail: sm.kupers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben beslotenom met toepassing van de nadere aanbestedingsregels aanvullende opdracht te verlenen aan Heusschen Copier BV voor ondersteuning van het project Rood voor Groen.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 15-11-2002 12:42

Engels
Actueel - Besluiten - Besluitenlijst GS