Provincie Zeeland

Website Delta 2003 vernieuwd

De website van Delta 2003 - de interprovinciale projectorganisatie ter herdenking van de watersnoodramp van 1953 - is vernieuwd en tegelijkertijd uitgebreid. De activiteiten die in het kader van de herdenking het komende jaar worden georganiseerd, zijn overzichtelijk gerangschikt. Zij kunnen zowel naar activiteit als naar locatie worden opgevraagd. Op een kaart van het gebied wordt bovendien per stad of dorp aangegeven wat daar zoal te doen is.

Bezoekers van de site kunnen activiteiten aanmelden. Zij worden uitgenodigd digitaal te discussiëren over hun gevoel van veiligheid achter de dijken. In de rubriek weetjes worden allerlei wetenswaardigheden gemeld, zoals die van een Bressiaander vishandelaar die kort na de ramp op weg naar Parijs tweeduizend francs toegestopt kreeg als bijdrage voor de hulpverlening. Wie de site bezoekt en soortgelijke wederwaardigheden kent, wordt gevraagd die te melden.

Nieuw op de site is ook informatie over de stormwaarschuwingsdienst en over de hulpverlening. De toespraken van Koningin Juliana in de eerste dagen en maanden na de ramp zijn op de site te lezen. Verder is er een kaart, waarop per plaats het aantal slachtoffers van de ramp wordt vermeld. Nieuw is ook dat de informatie in het Engels beschikbaar is. Via een gastenboek wordt bezoekers gevraagd hun mening over de site te geven.

Het bezoekadres op het wereldwijde web is www.delta2003.nl.

15 november 2002, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 76/02