Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 15-11-2002 Persbericht district Den Bosch

STEREO INBESLAGGENOMEN, MAN AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Donderdagavond is de stereo-installatie van een 45-jarige bewoner van de Korte Tuinstraat in s-Hertogenbosch inbeslaggenomen. De verdachte is in zijn woning aangehouden. Om-streeks 20.00 uur kregen agenten een melding van geluidsoverlast in de Korte Tuinstraat. Bij het inrijden van de straat hoorden zij de muziek al over de straat schallen. De man kreeg een op dat moment een waarschuwing. Later op de avond kwamen er weer geluidsoverlastmel-dingen binnen. Toen de agenten de stereo-installatie inbeslag wilde nemen, wilde de ver-dachte dat beletten. Hij is daarop aangehouden en de apparatuur is inbeslaggenomen.

MAN MOET NOG 80 DAGEN ZITTEN, s-Hertogenbosch

Donderdagavond trof een voetsurveillance van de politie op het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Uit informatie van de meldkamer bleek dat de man nog 80 dagen hechtenis moest uitzitten en nog een geld-boete van 4500,= open had staan. De man is direct ingesloten.

DRUGSDEALER NA KORTE ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is op de Boschveldweg een 32-jarige Rotterdamse drugdealer op heter-daad aangehouden. Agenten op de fiets zagen dat de man vermoedelijk harddrugs verkocht aan een paar junks. Bij het zien van de agenten ging de man er vandoor. Na een korte achter-volging kon hij worden aangehouden. Hij bleek ongeveer vijf gram cocaïne bij zich te heb-ben. De harddrugs en een bedrag van 500,= zijn inbeslaggenomen. De verdachte is inmid-dels inverzekeringgesteld.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN ERNSTIGE BEDREIGING, Rosmalen

De politie Rosmalen zoekt getuigen van een ernstige bedreiging die afgelopen woensdag omstreeks 18.30 uur heeft plaatsgevonden op de Vliertwijksestraat in Rosmalen. Een bui-tenlandse vrouw fietste daar samen met haar zoon over het fietspad, toen een onbekende tegemoetkomende bromfietser een mes naar haar gooide. De vrouw werd gelukkig niet ge-raakt.De bromfietser bedreigde het slachtoffer ook verbaal met de dood. Een achteropko-mende fietser ontfermde zich over de geschrokken vrouw en haar zoon. De politie wil met name met deze fietser in contact komen, ook eventuele andere getuigen van het voorval wor-den verzocht de politie Rosmalen te bellen via 0900-8844 (lokaal tarief). Het slachtoffer deed pas vanmorgen aangifte bij de politie.

GRAFITTISPUITER BETRAPT, s-Hertogenbosch

Donderdagavond is op het Herman Moerkerkplein in s-Hertogenbosch een 15-jarige Waal-wijker betrapt op het spuiten van graffiti op de gevel van een woonhuis. Een tiental spuitbus-sen die de jongen bij zich had zijn inbeslaggenomen. De verdachte wordt voor alternatieve bestraffing worden doorverwezen naar Buro Halt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL SPORTSHIRTS, s-Hertogenbosch

Donderdagavond is een 24-jarige Bosschenaar betrapt op het stelen van zes Nike-shirts uit een sportzaak aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch. De shirts hadden een gezamenlijke waarde van ongeveer 215,=. Hij is aangehouden en ingesloten.