Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Nieuwe aanplakborden

Strijd tegen illegaal plakken

Publicatiedatum: 15 november 2002

Concerten, studentenactiviteiten, politieke kreten: er wordt wat afgeplakt in Leiden. Illegaal plakken wordt nu strenger aangepakt en er komen meer aanplakborden. Voor het einde van het jaar staan er 22 officiële aanplakborden in Leiden, waarvan elf op nieuwe locaties. De borden zijn uitsluitend bedoeld voor niet-commerciële mededelingen.

MILIEU EN BEHEER- Commerciële organisaties mogen de aanplakborden van de gemeente niet gebruiken, maar kunnen ruimte huren in abri's of driehoeksborden plaatsen rond lantaarnpalen. Niet-commerciële organisaties mogen wel op aanplakborden plakken. Uiteraard staat het deze organisaties ook vrij om driehoeksborden of ruimte in abri's te huren. Plakken buiten de borden is niet toegestaan. Illegale plakkers die worden betrapt, krijgen een procesverbaal. Daarnaast gaat de gemeente ook opdrachtgevers, zoals concertorganisatie Mojo, verantwoordelijk stellen. Zij krijgen een rekening voor de schoonmaakkosten van elke illegaal geplakte poster.

De strijd tegen illegaal plakken maakt deel uit van het project `Leiden ruimt op!'. Onder die noemer zet de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen in om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden

Billboard

Leiden ruimt op: de gemeente gaat illegaal plakken van posters streng aanpakken. Foto: Wim van Noort.

Deze pagina is gewijzigd op 15-11-2002